Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pericolele toamnei - Care sunt cele mai FRECVENTE alergii care ne pot afecta

afectiuni-de-toamna

Deși un anotimp iubit de mulți oameni, toamna se poate dovedi, pentru alții, un adevărat inamic al stării de bine. Alergii de care nici nu eram conștineți își pot face apariția în acest sezon. Mai jos vă prezentăm cele mai comune alergii care ne pot da bătăi de cap în sezonul rece.

 

Alergia la mucegai

Cei mai întâlniți alergeni toamna sunt sporii de mucegai. Aceștia se dezvoltă în locurile întunecate, pe frunzele umede și la nivelul solului, care este aproape în permanență ud toamna.

Aceștia se dezvoltă și în interiorul locuințelor, în special în casele neaerisite sau în pivnițe. Sporii de mucegai se împrăștie și circulă prin aer, rezistând la prima brumă și se împrăștie în atmosferă, fiind inhalați iar când vremea începe să se încălzească.

Alergia la acarieni

Acarienii sunt păianjeni minusculi, de dimensiuni microscopice, care se hrănesc cu praf, piele și sebum și care circulă cu ușurință prin aer, ajungând în contact direct cu ochii și nasul.

Locurile lor preferate de dezvoltare sunt: pernele, covoarele, așternuturile, saltelele, jucăriile copiilor și coluțurile încăperilor. Dacă te confrunți cu dureri în gât, ochi roșii, strănut, senzație de sufocare, iritații ale pielii sau febră, acestea sunt simptomele alergiei la acarieni.

Alergia la polen

Polenul este considerat un antigen care afectează organismul. Sistemul imunitar încearcă să îl înlăture, în timp ce anticorpii luptă, declanșând astfel o reacție puternică împotriva polenului.

În lunile septembrie-octombrie, pacienții cu sensibilitate la polenul de ambrozie prezintă simptome severe de alergie, aceasta fiind considerată cea mai întâlnită în rândul populației deoarece planta produce mai mult de un bilion de boabe de polen, scrie Click Sănătate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.