Produsele congelate din supermarket par adesea o opțiune convenabilă, atât pentru buget, cât și pentru economisirea timpului. Cu toate acestea, nu toate alimentele congelate sunt benefice pentru sănătatea noastră.
Specialiștii ne avertizează să fim atenți la unele dintre acestea, deoarece consumul frecvent ne poate pune sănătatea în pericol. Din ce în ce mai mulți oameni mănâncă alimente congelate disponibile în supermarketuri. Acest lucru a atras atenția nutriționiștilor, care avertizează consumatorii că unele dintre aceste produse pot duce la boli grave.
Signe Svanfeldt, o nutriționistă recunoscută de la compania Lifesum, și-a spus părerea sinceră despre acest subiect într-un interviu pentru publicația “The Sun”.
Pericolul ascuns în alimentele congelate
Ea spune că există câteva opțiuni benefice, dar foarte multe produse congelate au un conținut nutrițional scăzut, dar sunt bogate în sodiu, grăsimi saturate și zahăr adăugat.
“Există o mulțime de opțiuni grozave, pline cu nutrienți și fibre alimentare, inclusiv pâine congelată din cereale integrale, legume, fructe și fructe de pădure. Cu toate acestea, există și unele alimente congelate care au un conținut destul de scăzut de nutrienți, în timp ce sunt bogate în sodiu, grăsimi saturate și zahăr adăugat.
Ar trebui să ne propunem să le mâncăm în cantități mai mici, deoarece s-a demonstrat că un aport ridicat din aceste alimente crește riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și obezitate”, a explicat Signe Svanfeldt.
Șapte categorii de alimente congelate care ar trebui evitate
Svanfeldt a identificat șapte categorii de alimente congelate care ar trebui evitate sau consumate cu moderație. Pizza congelată, deși apetisantă, este adesea acoperită cu carne procesată și conține cantități ridicate de sodiu și grăsimi saturate, factori ce pot contribui la probleme de sănătate pe termen lung.
Produsele de patiserie congelate reprezintă o altă categorie problematică. Acestea sunt de obicei bogate în grăsimi saturate și zahăr adăugat, crescând riscul de boli cardiovasculare, diabet de tip 2 și obezitate.
Alimentele prăjite care au fost ulterior congelate sunt, de asemenea, menționate ca fiind potențial dăunătoare. Mesele gata preparate și congelate, deși convenabile, pot prezenta riscuri pentru sănătate. Nu în ultimul rând, cartofii prăjiți congelați și plăcintele congelate trebuie consumate cu moderație.
Comentează