Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PERICOLUL MORTAL

captura TV
Dana Budeanu

PERICOLUL MORTAL

Toamna fierbinte a inceput un pic mai repede deschizand balul URII care va urma. Tragedia Crevedia nu este decat un inceput la atacurile in valuri care vor veni peste PSD. Campania noului Colectiv era pregatita tipla, hashtagii sarind din toate catacombele pentru a se urca pe un nou val de suflete pierdute. De aceasta data impactul mediatic este mult diminuat, acesti neterminati neavand acces la acest moment la butoanele sistemului. Chiar si asa, lucrurile nu arata deloc bine si toamna care se apropie va demonstra acest lucru.

Ceea ce nu stie PSD este ca Europa de astazi nu seamana cu cea de la inceputul anilor 2000 cand partidele extremiste erau paria clasei politice.

UE de astazi este obisnuita cu ascensiunea partidelor extremiste, exemplele fiind destule pentru a ridica un semnal de alarma puterii actuale. Cine se imbata cu retorica ca UE si America doresc o alianta stabila PSD-PNL in Romania, stat la granita mascaradei pe razboi, este doar un betiv care nu intelege nimic. UE nu exista ca front comun de interese geopolitice, in timp ce America este ocupata prin Asia de Sud-Est cu alte mize, Ucraina fiind pentru ei doar un declic pentru declansarea noii resetari economice, ingroparea industriei europene si viitorul taram de facut bani prin reconstructie.

Transfomarea lui Nicu Galerie, alias Siemion, in om politic frecventabil este in plina desfasurare.

Declaratiile la zi ale ambasadorului israelian nu sunt decat o dovada indubitabila a acestui fapt. Intre soarta lui AUR de azi si cea a PRM de acum cativa ani nu poate fi pus semnul egal, pentru ca lumea se schimba si extremismul a devenit brusc un aliment digerabil. De aceea, cei aflati la butoanele puterii care dorm linistiti nu vor fi decat o carne de tun pentru URA hashtag care se organizeaza. Spre deosebire de acesti neterminati plini de frustrare si rautate, PNL si PSD o ard nobili cu gandul la Romania crezand ca cineva le va rezolva aceasta problema. Imi pare rau sa ii anunt ca nu va fi asa.

Ceea ce ei nu au inteles, este ca in noile democratii progresiste majoritatea nu iti garanteaza nimic.

Minoritatile agresive pot schimba soarta discursului public si a unei tari, in timp ce majoritatile tacute asista letargice. Si Romania a trecut prin aceasta faza dupa crima Colectiv si poate cu brio sa repete acest episod in 2024. Ar fi o nenorocire pentru acest stat, dar nu cred ca intereseaza pe nimeni acest fapt. Romanii nu mai sunt interesati demult de viitorului acestei tari si s-au integrat perfect in noua cultura a URII sadita permanent prin retelele sociale. Aruncati doar o privire la fatucile care alergau cu microfoanele printre arsi pentru a se rasti la Arafat sau Ciolacu si veti intelege ca nu mai avem cainta, empatie sau respect pentru suferinta.

In era spectacolului, URA vinde si face rating. In era extremismului, MINCIUNA sta pe tron si iluziile se vand la colt de strada.

In era manipularii, NICU GALERIE poate deveni salvatorul unei tari, in timp ce oamenii educati asista la un spectacol grotesc. In era urletului, nu mai exista valori si orice derbedeu care rage este egalul unui profesor universitar. Pericolul mortal este doar la un click distanta si puterea actuala doarme nestingherita crezand in basme cu zmei.

un comentariu de Dana Budeanu pentru Verdict App

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.