Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoanele care călătoresc în Portugalia, pe cale aeriană, din statele UE, trebuie să prezinte un test PCR

www.politicall.ro
Portugalia steag

Persoanele care călătoresc în Portugalia, pe cale aeriană, din state membre UE care înregistrează o incidență a cazurilor între 150 și 500 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile (inclusiv România), trebuie să prezinte un test PCR efectuat cu cel mult 72 de ore anterior îmbarcării, anunță MAR, potrivit Mediafax.

Autoritățile portugheze au anunțat noi măsuri privind condițiile de intrare pe teritoriul Republicii Portugheze, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri se aplică începând cu data de 31 ianuarie 2021, ora 00:00.

Astfel, conform informațiilor comunicate public de către autoritățile portugheze, toate persoanele care călătoresc în Republica Portugheză, pe cale aeriană, din state membre UE sau asociate Spațiului Schengen care înregistrează o incidență a cazurilor între 150 și 500 la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile (categorie în care se află și România), trebuie să prezinte un test molecular (tip RT-PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior îmbarcării. Totodată, în cazul acestor categorii de persoane, autoritățile portugheze recomandă efectuarea doar a călătoriilor care sunt esențiale.

Citește și: Dezvăluire: Adrian Streinu-Cercel și Alexandru Rafila, abonați la banii gigantului Pfizer

De asemenea, începând cu aceeași dată: este interzisă circulația rutieră la frontiera terestră, indiferent de tipul vehiculului, cu excepția transportului internațional de marfă, transportului de lucrători transfrontalieri și a circulației vehiculelor de ambulanță, descarcerare și a serviciului de urgență; sunt suspendate circulația feroviară (cu excepția transportului de marfă) și transportul fluvial între Republica Portugheză și Regatul Spaniei; a fost reintrodus controlul la frontierele terestre și fluviale.

Măsurile privind limitarea circulației la frontierele terestre și fluviale cu Regatul Spaniei nu se aplică în următoarele cazuri: intrarea cetățenilor portughezi și a deținătorilor de autorizații de rezidență în Republica Portugheză; deplasarea persoanelor nerezidente în Republica Portugheză pentru scopuri strict esențiale (spre exemplu: activități profesionale realizate în cadrul unor activități cu caracter internațional, transporturi de marfă, deplasări în scopuri umanitare, deplasări în scopul transportului de lucrători transfrontalieri și a lucrătorilor sezonieri, cu contract de muncă dovedit corespunzător); ieșirea persoanelor rezidente în alte state.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.