Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Persoanele în autoizolare la domiciliu, din Sectorul 6, vor putea beneficia de alimente, apă şi produse igienico-sanitare

retailgazette.co.uk
supermarket-mancare

Persoanele în autoizolare la domiciliu beneficiază de un program de sprijin care constă în distribuirea de alimente, apă şi produse igienico-sanitare în pachete standard, consultanţă şi suport emoţional, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 6.

"Începând din data de 12 martie 2020, în vederea prevenirii răspândirii infecţiei cu virusul COVID - 19, Primăria Sectorului 6, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a contactat gospodăriile în care se găsesc persoane declarate oficial în autoizolare la domiciliu pentru a le informa despre programul de sprijin, care constă în: distribuirea de alimente, apă şi produse igienico-sanitare în pachete standard; consultanţă şi suport emoţional persoanelor care solicită acest tip de sprijin; programarea ridicării gunoiului, plasării dezinfectanţilor şi realizării informării cu privire la procedurile de dezinfectare", informează Primăria Sectorului 6, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: RCS&RDS, mesaj pentru toți clienții săi! Recomandarea făcută luni, în plină criză declanșată de coronavirus

Persoanele din Sectorul 6 aflate în regim de autoizolare la domiciliu pot apela autoritatea locală la numărul de telefon 0319593, care funcţionează de luni până vineri, în intervalul 8.00 - 20.00, iar sâmbăta şi duminica în intervalul 8.00 - 14.00 sau pot suna pentru probleme urgente la numărul de telefon 0731.624.849, care funcţionează non-stop.

"Tuturor persoanelor aflate în autoizolare la domiciliu li s-au pus la dispoziţie saci speciali pentru deşeuri, dezinfectanţi, apă îmbuteliată, precum şi kit-urile cu produse alimentare şi igienico-sanitare celor două gospodării care au solicitat aceste produse. Plasarea produselor de strictă necesitate la domiciliul persoanelor autoizolate se face de către echipe special desemnate şi echipate corespunzător, pentru a se preveni contactarea şi răspândirea virusului. Pentru 20 dintre gospodăriile unde sunt persoane autoizolate, ieri (...) s-a procedat la ridicarea deşeurilor, în baza programării la numerele de telefon pentru persoanele aflate în autoizolare, în condiţii de maximă siguranţă, conform procedurii de manipulare şi distrugere a deşeurilor contaminate", precizează Primăria sectorului 6.

În acelaşi context, numărul total de măşti medicinale, puse gratuit la dispoziţia cetăţenilor prin intermediul celor 9 centre de informare şi asistenţă din Sectorul 6, aflate în subordinea autorităţii locale, se ridică la un total de 27.800 bucăţi, începând din data de 27 ianuarie.

Citește și: Ultimă oră! CEC Bank, decizie pentru românii cu credite, pe fondul răspândirii coronavirusului: Se amână cu 30 de zile! .

De la începutul epidemiei, Primăria Sectorului 6 a procedat la igienizarea şi dezinfectarea tuturor spaţiilor aflate în subordine, inclusiv a birourilor unde personalul îşi desfăşoară activitatea sau centrele destinate diferitelor categorii de beneficiari ai serviciilor sociale.

"În această perioadă, recomandăm cetăţenilor Sectorului 6 să respecte măsurile stabilite de autorităţi pentru prevenirea răspândirii infecţiei cu virusul COVID - 19. Fiecare gest de responsabilitate va avea efecte pozitive asupra familiilor noastre şi îi va proteja pe membrii comunităţii alături de care trăim", a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.