Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Personaj-cheie într-o anchetă FBI, în România / VIDEO

FBI

Un personaj-cheie în ancheta FBI privind alarma cu bombă, ce a provocat închiderea pentru o zi a tuturor şcolilor din Los Angeles, se află în România. Reporterii Digi24 au stat de vorbă cu Vincent Canfield, tânărul de 21 de ani care deţine serverul de pe care a fost trimis mesajul de ameninţare care s-a dovedit în cele din urmă nefondat.

„Nu sunt suspectat de terorism. Eu îi ajut pe anchetatori. Sunt proprietarul unui portal care furnizează adrese de email”, spune Vincent Canfield. „Serviciul meu a fost folosit de un utilizator care a trimis ameninţări pentru şcoli din Los Angeles şi New York, a fost încă unul care a ameninţat Las Vegas-ul şi am auzit, dar nu sunt sigur, pentru că nu am mai ţinut legătura cu autorităţile, ar mai fi fost unul în Huston”, mai spune acesta.

Vincent Canfield spune că imediat după ameninţările teroriste din Statele Unite, s-a oferit să ajute anchetatorii. Doar că, la două zile distanţă, a venit în România - motivul invocat ar fi viteza ridicată la internet din ţara noastră. Tânărul susţine că nici vorbă să fugă de autorităţile americane.

În urmă cu cinci zile, toate cele o mie de școli din Los Angeles, la care învaţă 640.000 de elevi, au fost închise în urma unei amenințări cu bombă. Anunţul a fost trimis prin e-mail. Expeditorul susţinea că s-a antrenat alături de o celulă teroristă locală şi este gata să moară în numele lui Allah împreună cu 134 de militanţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.