Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peru: Fostul preşedinte Vizcarra a primit interdicţie de a părăsi ţara

Reuters
Martin Vizcarra

Justiţia din Peru i-a interzis vineri fostului preşedinte Martin Vizcarra să părăsească ţara timp de 18 luni, la patru zile după destituirea acestuia din funcţie de către parlament pentru presupuse acte de corupţie, relatează AFP preluat de agerpres.

Instanţa a decis impunerea ''interdicţiei de a părăsi ţara'' pentru Martin Vizcarra pentru o perioadă de ''18 luni'', la cererea parchetului care investighează acuzaţii de presupusă luare mită.

"Am spus că rămânem" în Peru, a declarat presei Vizcarra, care refuză acuzaţiile de corupţie şi a contestat legitimitatea guvernului condus de Manuel Merino.

Parlamentul din Peru l-a demis luni pe preşedintele Republicii Martin Vizcarra pentru ''incapacitate morală'', în urma unei a doua proceduri de destituire în mai puţin de două luni pentru presupusă luare de mită pe care ar fi primit-o în 2014 când era guvernator.

Marţi, pe străzile din centrul istoric al Limei, de lângă parlament, circa 600 de poliţişti au dispersat cu gaze lacrimogene grupuri de manifestanţi ostili procedurii de destituire, aprobată luni de 105 parlamentari din 130.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.