Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peru redeschide siturile arheologice, închise în urmă cu şapte luni din cauza pandemiei de coronavirus

arheologie

Peru va redeschide pe 15 octombrie mai multe situri arheologice din regiunea montană Cuzco, închise din cauza pandemiei de coronavirus, însă reluarea vizitelor în străvechiul oraş incaş Machu Picchu se va face abia în noiembrie, a anunţat ministrul culturii Alejandro Neyra, relatează AFP, potrivit Agerpres.

"Am stabilit un traseu pentru siturile arheologice, respectând toate protocoalele, ceea ce ne permite să confirmăm accesul la situri începând cu 15 octombrie", a declarat ministrul Neyra, în timpul unei vizite în oraşul Cuzco.

Siturile arheologice Sacsayhuaman, Pisac, Ollantaytambo, Chinchero, Moray, Pikillacta şi Tipon vor fi redeschise publicului cu un protocol sanitar strict, a mai spus ministrul, subliniind că acest lucru va contribui la reînvierea economiei locale şi a turismului.

Citește și: EXCLUSIV SURSE Numele 'Ludovic' și `Nelu Tătărelu` pe buzele VÂNZĂTORILOR de măști din starea de urgență dar și pe o înregistrarea ambientală din dosarul UNIFARM

El a spus că speră ca citadela incaşă Machu Picchu, principalul obiectiv turistic din Peru, să fie redeschisă în noiembrie. Acest sit emblematic este închis publicului de 7 luni, de la starea de urgenţă sanitară decretată pe 16 martie în ţara andină.

Peru, cu o populaţie de 33 de milioane de locuitori, este a treia ţară din America Latină în ceea ce priveşte numărul deceselor legate de COVID-19, după Brazila şi Mexic. Ţara are cea mai mare rată a mortalităţii din lume în raport cu numărul de locuitori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.