Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pescari indonezieni blocaţi pe o insulă pustie în urma unui ciclon - salvaţi de autorităţile australiene

s.iw.ro
pescar pescuit

Autorităţile australiene au anunţat miercuri că au salvat 11 pescari indonezieni rămaşi blocaţi timp de şase zile fără mâncare şi apă pe o insulă pustie din Oceanul Indian după ce ambarcaţiunea în care se aflau a naufragiat în timpul unei furtuni puternice, informează Reuters.

Opt pescari sunt în continuare daţi dispăruţi, a precizat Autoritatea Australiană pentru Siguranţă Maritimă (AMSA).

Supravieţuitorii au fost salvaţi luni seară de pe insula Bedwell, situată la circa 313 kilometri vest de regiune de coastă a oraşului Broome, în statul Australia de Vest, informează Agerpres.

O aeronavă de la securitatea frontierelor i-a zărit pe pescari în timpul unei misiuni de supraveghere după ciclonul Ilsa, care s-a dezlănţuit săptămâna trecută asupra nord-vestului Australiei sub forma unei furtuni de categorie 5, însoţită de vânturi cu viteze record.

Aceştia au fost ulterior transportaţi la Broome, unde au primit îngrijirile medicale de care aveau nevoie, a precizat un purtător de cuvânt al AMSA într-un comunicat.

Pescarii au informat autorităţile că două ambarcaţiuni au fost surprinse de ciclon, una dintre ele având 10 oameni la bord, iar cealaltă, o echipă formată din nouă persoane. Vasul cu 10 oameni la bord a eşuat pe insula Bedwell, dar cel de-al doilea vas s-a scufundat din cauza condiţiilor meteo dificile, a spus AMSA.

O persoană de pe vasul dat dispărut a petrecut 30 de ore în apă înainte să fie adusă de valuri pe insula Bedwell, o mică insulă de corali care face parte din atolul Clarke Reef.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.