Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pesedistul englez, ținta propagandei liderilor pro-BREXIT

www.catholicherald.co.uk
brexit

Revista 22:

Există un pesedist englez. Ca și cel român, are studii elementare sau medii, trăiește, nu în Teleorman sau Gorj, ci în plăcutul mediu rural englez sau orașe mici sau în vechi orașe industriale din nord. Este mai curând în vârstă de peste 60 de ani, de obicei pensionar, adică dependent de sistemul național de pensii. E conservator din fire și își ia informațiile din “The Sun” sau “Daily Mirror”, adică un fel de echivalent al Antenei 3. Acum a votat pentru Brexit, mai ales fiindcă i s-a spus în mod mincinos – și el a crezut – că străinii au năpădit Marea Britanie, că au furat joburile englezilor sau că stau degeaba, primind ajutoare sociale generoase de care el va fi lipsit.
Cine sunt străinii? Străinii suntem, de data asta, „noi“: polonezi, români, unguri, slovaci, bulgari – est-europeni. Nu sirieni, nu musulmani, nu africani. N-a contat. Ba e chiar mai rău decât dacă am fi fost indieni, căci atunci am fi fost considerați foști supuși ai Imperiului.
Într-adevăr, pesedistul englez e și patriot, aidoma celui român, și, spre deosebire de acesta, are și o anumită nostalgie a Imperiului pierdut, fiindcă, ce-i drept, a avut ce pierde. Așa că nu e numai conservator și șovin, ci și frustrat. I s-a spus că, în ultimele decenii, Marea Britanie și-a pierdut independența, că niște inși scorțoși și antipatici decid la Bruxelles peste capul Parlamentului britanic pe care îl alege el. Nu înțelege aproape nimic din globalizare. Nu înțelege nimic din economia mare și din finanțe. Nu înțelege noile raporturi geopolitice. Ideea unei Europe federalizate cumva în cadrul Uniunii Europene îl îngrozește.
De fapt, nu prea știe nimic despre Uniunea Europeană, cu excepția faptului că de acolo vin primejdioșii străini însetați de joburi și că acolo, pe Continent, conduce Germania, adică țara împotriva căreia a dus două războaie cumplite. În schimb, ține minte că a fost cu Rusia în alianță tot de două ori, așa că, pentru el, Putin nu poate fi un pericol. În general, din istorie știe numai ce i s-a spus, de mult, la școală: că Anglia a învins Spania lui Filip al II-lea, Franța lui Napoleon și Germania lui Hitler – pe scurt, Europa, care a încercat s-o invadeze și care acum se pare că vrea să reia operațiunea prin desant bruxellez. Și mai știe că Europa asta suspectă e ajutată de cosmopoliții din Londra și de așa-numita elită politico-financiară. I se spune – și crede – că aceștia sunt autiști și nu mai aud vocea poporului. Iar poporul e – cum altfel – numai el! (Ceilalți 48% nu sunt niciodată poporul.)
Ca și pesedistul român, și cel englez e în general un om cumsecade, modest și agreabil. Ai vrea să-l cu­noști. (E, fără îndoială, și mult mai civilizat decât cel român.) E muncitor și responsabil. Are o mare tradiție în spate. Crede în lege și justiție. Știe că are drepturi. Are, fără îndoială, și mult bun-simț (common sense). Problema e că acest bun-simț e limitat la orizontul cunoașterii sale. Iar acesta e prea îngust pentru lumea de azi.

Adevarul:

Producătorul de stat Romgaz anunţă o descoperire importantă de hidrocarburi pe teritoriul României, situată într-un perimetru din Muntenia, compania afirmând că acumularea este estimată la 150 – 170 de milioane de barili echivalent petrol (bep), ceea ce ar permite o producţie zilnică între 1.400 şi 2.200 barili.
Perimetrul RG.06 Muntenia Nord–Est, fiind vorba despre o acumulare care se întinde pe 120 de metri, la o adâncime de peste 4.000 de metri.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de către reprezentanţii Romgaz, societatea a descoperit importante depozite de hidrocarburi în Perimetrul RG.06 Muntenia Nord–Est, unde desfăşoară operaţiuni petroliere ca unic titular al Acordului de Concesiune pentru Explorare –Dezvoltare - Exploatare, conform HG 23/2000 şi HG 968/2011.
Descoperirea este situată în sectorul nord-estic al Platformei Moesice în cadrul complexului structural Caragele, lung de circa 35 de kilometri, explorat „pentru obiective geologice aflate la adâncimi între 1.500 şi 5.000 de metri, parte a programului de proiecte majore de explorare al companiei”.
„Testele de producţie finalizate la două sonde de explorare, 55 Damianca şi 77 Rosetti, confirmă o importantă acumulare de hidrocarburi în rezervoare calcaroase Jurasice pe un interval de circa 120 metri, aflat la adâncime de peste 4.000 de metri“, se arată în comunicat.
Rezultatele testelor arată, potrivit documentului, că se prefigurează producţii zilnice cuprinse între 1.400 şi 2.200 boe / sondă, mărimea depozitului fiind estimată la 150  - 170 milioane boe.   „Rezultatele obţinute la cele două sonde confirmă că decizia utilizării seismicii 3D în explorarea de deschidere pentru obiectivele geologice de mare adâncime este una corectă.
Productivitatea întregului ansamblu structural creşte considerabil în urma rezultatelor obţinute şi oferă perspectiva realizării de noi descoperiri importante în următoarea perioadă. Lucrările de explorare se derulează conform programelor stabilite şi includ realizarea planurilor de dezvoltare pentru intrarea în producţie a noilor sonde”“ a declarat Dumitru Rotar, director general adjunct - Explorare şi Producţie în cadrul Romgaz.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.