Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pesta porcină africană, confirmată într-o gospodărie din județul Vrancea. Ultimul caz de îmbolnăvire, semnalat în decembrie

facebook.com
pesta porcina

Pesta porcină africană a reapărut în gospodăriile vrâncenilor după mai bine de patru luni, fiind confirmată marţi într-o exploataţie nonprofesională din comuna Tătaranu, a informat Prefectura Vrancea.

Potrivit datelor Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vrancea, în gospodăria respectivă creşteau şase suine adulte.

Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor din judeţul Vrancea a aprobat Planul de măsuri stabilit pentru confirmarea evoluţiei PPA în exploataţia nonprofesională, precum şi măsurile care se vor aplica în zona de restricţie, potrivit Agerpres.

Astfel, exploataţia a fost plasată sub supraveghere sanitar-veterinară, fiind totodată stabilită o zonă de protecţie pe o rază de trei kilometri în jurul focarului, precum şi o zonă de supraveghere pe o rază de şapte kilometri în jurul zonei de protecţie.

Virusul pestei porcine a reapărut în judeţ după mai bine de patru luni, ultimul caz de îmbolnăvire într-o gospodărie din Vrancea fiind semnalat la începutul lunii decembrie a anului trecut, la Păuleşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.