Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.800 de femei şi copii cu cetăţenie străină, aparținând familiilor jihadiştilor străini cu legături cu SI, sunt blocaţi în tabere în estul Siriei

reuters
tabara refugiati

Peste 1.800 de femei şi copii cu cetăţenie străină sunt blocaţi în tabere situate în zone aflate sub controlul luptătorilor aliaţi ai SUA în estul Siriei, a indica vineri Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), citat de dpa preluată de Agerpres.

OSDO precizează că 584 femei şi 1.248 copii trăiesc în aceste tabere în zone controlate anterior de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI).

Aceste persoane sunt de 44 naţionalităţi diferite şi aparţin familiilor jihadiştilor străini cu legături cu SI, arată OSDO.

Ţările lor le-au blocat revenirea de teamă că foştii luptători ai SI ar putea constitui o ameninţare pentru securitatea naţională.

În ultimele luni, Forţele Democratice Siriene (SDF), o miliţie kurdă aliată cu SUA, au cucerit mari părţi din teritoriile aflate sub controlul SI în estul Siriei.

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel-Rahman, care citează surse kurde, printre străinii în custodia SDF în estul Siriei se află 13 bărbaţi şi 21 femei cu cetăţenie germană, precum şi 48 copii ai căror părinţi sunt cetăţeni germani.

Abdel-Karim Omar, copreşedintele Comitetului pentru relaţii externe al SDF, a declarat că numărul germanilor aflaţi în custodie este ridicat, dar nu a oferit o cifră exactă.

'Aceasta este o problemă internaţională. Statele cărora le aparţin aceşti oameni ar trebui să coopereze cu noi pentru a-i repatria, mai ales că printre ei se află şi copii', a declarat Omar pentru dpa.

Kurzii sirieni au jucat un rol major în lupta împotriva Statului Islamic în Siria.

Gruparea radicală continuă să controleze mici zone în estul şi în sudul Siriei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.