Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 10.000 de oameni în stradă pentru familie. Mesaje pentru Iohannis şi Parlament/ VIDEO

miting oradea

Peste 10.000 români au ieşit sâmbătă pe străzile din Oradea şi Satu Mare, pentru a susţine familia tradiţională. Oamenii au cerut organizarea referendumului pentru care Coaliţia pentru Familie a depus la Parlament 3 milioane de semnături, cu scopul definirii clare în Constituţie a familiei ca uniune între un bărbat şi o femeie. Factorul declanşator a fost declaraţia preşedintelui Iohannis cu privire la demersul Coaliţiei. Şeful statului nu a fost uitat de participanţi, care au ţinut să-i transmisă că nu sunt "fanatici religioşi".

Vezi şi: Mega-proiectul care încinge Parlamentul pe final de mandat: Contre PSD-PNL

Aproximativ 10.000 de oameni s-au strâns sâmbătă înainte de prânz în Piaţa Unirii din Oradea, pentru a cere modificarea Constituţiei. Alături de aceştia a fost şi familia Bodnariu, devenită cunoscută după lupta cu sistemul norvegian de protecţie a copilului.

Echipaţi cu umbrele colorate şi pancarte care transmiteau mesajul Coaliţiei pentru Familie ("3 milioane de voci! Un strigăt firesc menit să protejeze firescul"), care a organizat mitingul, iar unii chiar purtând pe braţe panglici tricolore, oameni de toate vârstele şi confesiunile, inclusiv copii, au luat parte la eveniment, în ciuda ploii.

Manifestarea a început la 11 fix, cu rugăciunea "Tatăl Nostru", rostită la îndemnarea moderatorului evenimentului, directorul Radio Vocea Evangheliei, Daniel Burtic, potrivit ebihoreanul.ro.

Vezi şi: EXCLUSIV - Președintele ASF a fost audiat la DNA. Vezi în ce dosar/ DOCUMENT

Majoritatea discursurilor s-au concentrat pe faptul că întâlnirea nu a fost organizată "împotriva cuiva", nici "anti gay", ci pentru a "susţine" convingerile participanţilor. Însufleţită de mesajele cu caracter religios de pe scenă şi de urări precum "Dumnezeu să binecuvânteze România", mulţimea a aprobat fiecare discurs.

Vezi şi: Tiberiu Urdăreanu: L-am denunțat pe Ludovic Orban pentru că eram într-o situație limită

La întâlnire au luat cuvântul episcopul ortodox Sofronie Drincec, şi cel romano-catolic, László Böcskei, preşedintele Senatului Universităţii din Oradea, Sorin Curilă, în calitate de preşedinte al Asociaţia Părinţi pentru Ora de Religie, dar şi familia Bodnariu.

Câteva sute de persoane au participat sâmbătă, şi în centrul municipiului Satu Mare, la un miting de susținere a modificării Constituției, în sensul definirii familiei ca fiind căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Reprezentantul "Coaliției pentru Familie" la Satu Mare, preotul baptist Mihai Micula, a declarat că toate cultele creștine susțin această modificare a articolului 48 din Constituția României pe tema familiei. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, a declarat că în mandatul său de deputat a fost promovat un proiect de modificare a Constituției, dar că această inițiativă s-a împotmolit. De asemenea, deputatul Romeo Nicoară a promis că va susține această modificare în Parlament.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.