Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Tiberiu Urdăreanu: L-am denunțat pe Ludovic Orban pentru că eram într-o situație limită

Inquam Photos / Octav Ganea
ludovic orban la curtea suprema Inquam Photos

Omul de afaceri Tiberiu Urdăreanu, cel care deţine firma UTI, explică, într-un interviu acordat Profit.ro, motivul pentru care l-a denunţat pe fostul lider liberal Ludovic Orban.

Vezi și: Rareș Bogdan: M-am saturat de 'Sărut mâna, Boierule!'... vă asigur că nu am tras nimic pe nas!

Vezi și: Cutremur în dosarul Black Cube. Cristoiu scoate la lumină elementele-cheie

Vezi și: EXCLUSIV - Președintele ASF a fost audiat la DNA. Vezi în ce dosar/ DOCUMENT

El susţine că era într-o situaţie limită, iar riscul de a i se agrava situaţia era mult mai mare decât acela de a spune cineva că "ăsta l-a dat în gât pe Orban". conform Profit.ro.

Rep.: Cum a fost povestea cu Ludovic Orban? Ce s-a întâmplat atunci?

Tiberiu Urdăreanu: Ce s-a întâmplat se știe, s-a comunicat. Mai mult decât s-a comunicat nu aș comenta acum, pentru că este un proces pe rol.

Rep.: Mulți cred că erați prieteni la cataramă, iar dumneavoastră, inexplicabil, l-ați dat în gât.

Tiberiu Urdăreanu: În primul rând, nu eram prieteni, nici măcar apropriați. Ne cunoșteam din perioada în care dânsul a fost ministru al Transporturilor. În prima parte a anului 2016 am fost în arest la domiciliu și ulterior în control judiciar, așa cum am menționat, pentru o promisiune indirectă și voalată. Așadar, când vine cineva și îmi cere direct și nevoalat o sumă cash... am stat și am rumegat ceva timp situația și m-am întrebat ce să fac în situația asta. Mi-am amintit că am văzut în dosarul meu că luni de zile la rând am avut mandat de urmărire "total", adică și telefon, și acasă, și la birou, peste tot.... Eu eram într-o situație limită atunci, și pentru mineriscul de mi se agrava situația era mult mai mare decât riscul de a spune cineva că «ăsta l-a dat în gât pe Orban».  el a refuzat să spună mai mult în legătură cu acestă chestiune.

Deputatul Ludovic Orban a fost trimis în judecată, fiind acuzat de folosire a influenţei în scopul obţinerii unor foloase necuvenite.

Potrivit rechizitoriului, Orban, pe atunci prim-vicepreşedinte al PNL, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care deputatul fusese nominalizat pentru a candida la funcţia de primar al Capitalei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.