Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.000 de migranţi au ajuns sâmbătă în Insulele Canare din Spania

reuters.com
migranti

Peste 1.000 de migranţi au sosit în Insulele Canare din Spania sâmbătă, într-o singură zi, după ce au trecut prin călătoria periculoasă începută în Africa, inclusiv cei aflaţi pe o ambarcaţiune cu 320 de persoane, despre care salvatorii au spus că e cea mai aglomerată barcă pe care au văzut-o vreodată, informează Rador Radio România.

Crucea Roşie, care a ajutat la îngrijirea medicală a migranţilor, a transmis că o barcă de lemn ce a ajuns pe Insula El Hierro a marcat un record din punct de vedere al numărului de migranţi aflaţi pe un singur vas. Recordul anterior a fost al unei ambarcaţiuni cu 271 de migranţi ce a ajuns pe insula El Hierro pe 3 octombrie. Sâmbătă au ajuns 783 migranţi în El Hierro, 98 în Tenerife şi 150 în Gran Canaria, potrivit Crucii Roşii.

Printre migranţi se numără femei şi copii mici. Cele şapte insule ale arhipelagului din Atlantic au devenit principala destinaţie a migranţilor care încearcă să ajungă în Spania, iar în acest an s-a înregistrat o creştere a numărului celor veniţi din Senegal şi alte state africane. Cel puţin o mie de persoane au murit încercând să traverseze oceanul de la începutul anului şi până acum, potrivit fundaţiei Walking Borders.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.