Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.100 de apeluri false la 112, în primele şase luni ale anului

novatv.ro
apel 112

Peste 1.100 de apeluri false au fost înregistrate la numărul de urgenţă 112 în primele şase luni ale anului în curs, reprezentând aproximativ 10% din totalul apelurilor, potrivit datelor Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, potrivit Agerpres.

"În primele şase luni ale anului 2023, la nivelul judeţului Vrancea au fost iniţiate 9.737 de intervenţii la 112, iar în 1.140 de cazuri apelurile nu s-au confirmat, context în care au fost aplicate 710 sancţiuni contravenţionale. Cazurile neconfirmate sunt de natură să aducă prejudicii foarte grave la nivelul societăţii şi tulburări ale siguranţei publice, atât prin natura şi amploarea forţelor implicate în luarea măsurilor de investigare, identificare şi contracarare, cât şi prin stările de temere generate în rândul cetăţenilor", au precizat reprezentanţii IPJ Vrancea.

În ultimele luni, în cadrul campaniei naţionale "Apelul fals la 112 pune vieţi în pericol! Sună responsabil!", poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii Vrancea au desfăşurat activităţi de informare şi prevenire pe raza judeţului, explicând cetăţenilor conceptul de "urgenţă", situaţii care necesită alertarea autorităţilor, precum şi consecinţele apelării fără motiv a SNUAU 112.

Legislaţia din România prevede că alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie se pedepseşte cu amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei sau cu prestarea de la 200 de ore la 400 de ore de activităţi în folosul comunităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.