Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 113.000 de puieţi vor fi plantați în Sălaj, în programul de regenerare a pădurilor

Funația Pădurea de mâine
plantare puieti copaci

Peste 113.000 de puieţi produşi în pepinierele proprii vor fi utilizaţi în acest an de Direcţia Silvică (DS) Sălaj în programul de regenerare a pădurilor, ce cuprinde o suprafaţă totală de aproape 130 de hectare din fondul forestier judeţean, conform Agerpres.

"La nivelul celor cinci ocoale silvice din judeţul Sălaj s-a stabilit pentru anul 2022 un program de regenerare a pădurilor ce cuprinde o suprafaţă totală de 128,2 de hectare, din care împăduririle se vor executa pe 20 de hectare, iar regenerări naturale pe 108,2 hectare. De asemenea, în vederea consolidării plantaţiilor înfiinţate în anii anteriori, se vor efectua lucrări de completare a regenerărilor pe o suprafaţă de 2,7 hectare în fondul forestier", a precizat miercuri, în cadrul şedinţei lunare a Colegiului Prefetural, directorul Direcţiei Silvice, Viorel Mihiş.

Potrivit acestuia, puieţii necesari pentru efectuarea acestor lucrări sunt produşi în pepinierele proprii ale Direcţiei Silvice, în acest an fiind utilizaţi peste 113.000 puieţi, din speciile gorun, stejar pedunculat, cer, stejar roşu, fag, paltin, ulm şi frasin.

Până la ora actuală, au fost finalizate lucrările de împădurire, iar regenerări naturale s-au efectuat pe o suprafaţă de 41 de hectare şi s-au realizat în totalitate şi lucrările de completare a regenerărilor efectuate în anii anteriori.

Valoarea lucrărilor de regenerare a pădurilor ce vor fi executate de către Direcţia Silvică Sălaj pe întreg anul 2022 depăşeşte suma de 1.540.000 lei, a mai adăugat Viorel Mihiş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.