Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.500 de persoane au fost asistate medical în ultimele 24 de ore

stiripesurse.ro
medicina muncii consultare

Peste 1.500 de persoane au fost asistate medical de echipajele SMURD în ultimele 24 de ore, salvatorii fiind solicitaţi să intervină la 1.853 de situaţii de urgenţă, informează, marţi, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, echipajele de stingere au acţionat pentru localizarea şi lichidarea celor 111 incendii, iar echipajele SMURD au intervenit la 1.544 solicitări de sprijin pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă.

Din totalul incendiilor produse la nivel naţional, 66 de intervenţii au fost la arderi necontrolate (mirişti, vegetaţie uscată, deşeuri), suprafaţa afectată însumând aproximativ 130 ha.

De asemenea, pompierii au gestionat 192 de situaţii destinate protecţiei comunităţilor, iar echipajele operative de descarcerare şi prim-ajutor au acţionat în şase cazuri pentru extragerea victimelor rămase blocate în autoturismele avariate.

În ultimele 24 de ore, au fost transmise 21 de mesaje de avertizare a populaţiei prin intermediul sistemului RO-ALERT, pentru semnalarea prezenţei urşilor în proximitatea comunităţilor, în judeţele Bacău (1), Braşov (4), Covasna (1), Harghita (4), Mureş (3), Neamţ (2), Prahova (3), Sibiu (1) şi Vâlcea (2).

Pe lângă aceste situaţii, pompierii au continuat acţiunile desfăşurate în sprijinul autorităţilor din zonele de graniţă şi implicit a cetăţenilor ucraineni veniţi în România, prin activităţi specifice din zona de frontieră. Luni, pentru gestionarea afluxului de persoane care au intrat pe teritoriul României la graniţa cu Ucraina şi Republica Moldova, IGSU a angrenat 152 de pompieri şi 70 de mijloace tehnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.