Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 150.000 de măști de protecție și 200.000 de testări gratuite pentru elevii și cadrele didactice din școlile și liceele din Sectorul 4

Primaria Sectorului 4
produse curatenie kit dezinfectie

Măști de protecție pentru copii și cadrele didactice, substanțe necesare pentru dezinfecție în fiecare clasă, separatoare din plexiglas la fiecare bancă și testari gratuite pentru toți copiii și întreg personalul școlilor din Sectorul 4. Toate acestea vor fi puse la dispoziția unităților de învământ de către Primăria Sectorului 4, înainte de începerea noului an școlar, pentru ca elevii și cadrele didactice să fie în siguranță.

Începând de astazi, 1.300 de truse sanitare, conținând dezinfectant pentru mâini, servețele dezinfectante pentru igienizarea suprafețelor comune, dar și produse și materiale de curățenie, săpun lichid antibacterian și prosoape de hârtie, vor fi distribuite în toate sălile de clasă din școlile și liceele din Sectorul 4.

Totodată, 64.000 de măști din material textil, adaptate categoriilor de vârstă și alte 100.000 de măști de unică folosință vor ajunge la elevii și la personalul din școli și licee, pentru a-i proteja de îmbolnăvirea cu COVID-19.

Mai mult, 5.000 de tablele au fost achiziționate de Primăria Sectorului 4, urmând să fie date elevilor care ar putea ajunge în situația în care să urmeze cursurile online. De asemenea, în situația în care va exista suspiciunea apariției unui caz de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul elevilor sau al cadrelor didactice, aceștia se pot testa gratuit, cu sprijinul Primăriei Sectorului 4.

Pe lângă aceste dotări, tot primăria a acordat sprijin unitătilor de învățământ pentru reconfigurarea sălilor de clasă, în vederea respectării unei distanțe de siguranță între elevi, sens în care au fost montate separatoare din plexiglas pe pupitrele copiilor și au fost create circuite separate pentru accesul acestora în școli și licee.

Toate aceste măsuri speciale, menite să prevină și să reducă la maximum riscul îmbolnăvirilor cu COVID-19, odată cu începerea noului an școlar, se regăsesc în „Regulamentul privind măsurile de protecție pentru prevenirea răspândirii infectării cu SARS-COV 2 pentru anul școlar 2020-2021 la nivelul Sectorului 4 al Municipiului București”, aprobat în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență și care conține elementele de bază ce trebuie respectate atât de copii, cât și de părinți și de cadrele didactice, începând de la intrarea în școală și până la ieșirea pe poarta instituției de învățământ, pentru ca elevii și profesorii să fie în siguranță la școală, dar și acasă alături de familiile lor.

Astfel, contribuția autorității locale în prevenirea și combaterea răspândirii îmbolnăvirilor cu SARS-COV2, va fi susținută, concret, la clasă, de cadrele didactice, cărora le revin de asemenea, o serie de îndatoriri. Mai exact, profesorii, educatorii și învățătorii trebui să-i instruiască pe copii în sensul respectării măsurilor de igienă, a regulilor de distanțare fizică, în timpul cursurilor, dar și al pauzelor de recreație, și să se asigure că toate aceste măsuri vor fi respectate cu strictețe.

La rândul lor, cadrele didactice vor trebui să țină în permanență legătura cu părinții/reprezentanții legali, care trebuie să le ia temperatura copiilor, iar în caz de febră mai mare 37.30C, tuse, dureri în gât, dificultate în respirație sau simptomatologie digestivă nu trebuie să-i trimită la școală. Totodată, aceștia  pot solicita testarea copiilor unității de învățământ.

De asemenea, părinții/reprezentanții legali au obligația să-i instruiască pe copii să poarte corect masca de protecție în cadrul unității de învățământ și să le explice importanța și necesitatea purtării acesteia, să evite atingerea suprafețelor comune cum ar fi: balustradă, pervaz,  geam, ușă etc., și să păstreze distanțarea fizică față de ceilalți de cel puțin 1m.

Totodată, regulamentul prevede și procedura ce trebuie urmată în situația în care într-o clasă vom avea copii cu simptome specifice infecției cu coronavirus, când este cazul să fie închisă o școală, dar și pașii ce trebuie urmați de persoanele și instituțiile menționate mai sus pentru fiecare scenariu posibil, personalul implicat din creșe, școli și grădinițe, urmând a fi instruit, astfel încât fiecare să știe ce are de făcut în orice situație posibilă.

“Am realizat un set de reguli după care vor funcționa școlile și liceele, astfel încât fiecare dintre noi să știe clar ce are de făcut, pentru că numai în echipă putem să funcționăm și să depăsim acestă pandemie. Trebuie să colaboram, atât instituțiile statului, autorități centrale și locale, părinți, profesori, copii, iar în acest regulament avem trecute foarte clar responsabilitățile pe care fiecare dintre noi le are. În fiecare clasă vom avea un kit sanitar, ce va în permanență completat, care cuprinde biocide, săpun dezinfectant, măști pentru toti copiii. Fiecare școală va avea separatoare din plexiglas și nebulizatoare. De asemenea, avem deja achiziționate tablete, care vor fi folosite doar din dispoziția Inspectoratului Școlar al Sectorului 4, care va direcționa copiilor aceste tablete, în funcție de scenariului cu care ne-am putea confrunta. Tabletele vor funcționa precum cărțile din bibliotecă, urmând a fi returnate după depășirea situație de criză și putând fi folosite și de alți elevi.

Mai mult, la nevoie putem utiliza 200 de mii de teste real time PCR, pentru ca fiecare copil sau profesor să poată fi testat, iar din colaborarea pe care Sectorul 4 o are cu municipalitatea, am primit asigurarea ca fiecare școală va avea un cadru medical, care să asigure triajul. Vreau să facem tot ce e posibil, pentru a fi alături de părinți și de copii, pentru a reuși să limităm extinderea infecției, iar pentru aceasta trebuie să lucrăm împreună.”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.