Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 160 de exemplare de păsări vânate ilegal de cetăţeni italieni, descoperite de poliţişti

politie bun

Peste 160 de exemplare de păsări vânate ilegal de cetăţeni italieni au fost descoperite de poliţişti în timpul efectuării a cinci percheziţii domiciliare la imobilele unor persoane fizice şi juridice situate pe raza localităţii Stăncuţa, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila.

"La un imobil care reprezintă atât domiciliul unui bărbat în vârstă de 39 de ani, cât şi sediul unei societăţi constituită ca armurier, administrată de bărbatul în cauză, poliţiştii au găsit 141 exemplare de vânat din speciile sturzi, ciocârlii, raţe, becaţine, raţe mari şi gârliţe mari, 8 arme de vânătoare şi 1.598 elemente de muniţie, depăşind cu 1.098 de cartuşe, limita maximă prevăzută de lege pentru a fi deţinută. La domiciliul unui bărbat în vârstă de 42 de ani au fost identificaţi cinci cetăţeni italieni, care deţineau 19 exemplare vânat din speciile gâscă sălbatică şi raţă sălbatică, fără respectarea condiţiilor prevăzute în autorizaţia de vânătoare", se arată într-un comunicat al IPJ Brăila.

De asemenea, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase şi cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţiei Oraşului Însurăţei şi Serviciului pentru Acţiuni Speciale care au efectuat percheziţiile au găsit, la domiciliul unui alt bărbat în vârstă de 42 de ani, 83 elemente de muniţie, deţinute fără autorizaţie, informează Agerpres.

La domiciliul unei femei în vârstă de 47 ani au fost identificate resturi specifice eviscerării unor exemplare de păsări, provenite în urma vânătorii, în greutate de aproximativ patru kilograme.

Toate bunurile găsite au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar ca măsură complementară celor cinci cetăţeni italieni le-au fost retrase permisele temporare de vânătoare.

Totodată, autorizaţia de funcţionare a armurierului a fost retrasă în vederea anulării, iar depozitul aparţinând entităţii juridice a fost sigilat, până la clarificarea situaţiei juridice a elementelor de patrimoniu aparţinând acesteia.

Cercetările continuă în cadrul unor dosare penale întocmite sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi braconaj cinegetic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.