Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.600 de cetăţeni străini cu şedere ilegală au fost descoperiţi în ultimele 5 luni

igi imigrari

Peste 1.600 de cetăţeni străini cu şedere ilegală în România au fost depistaţi în ultimele cinci luni, a informat, miercuri, Inspectoratul General pentru Imigrări.

Potrivit unui comunicat al IGI transmis AGERPRES, poliţiştii de imigrări au desfăşurat, la nivel naţional, în ultimele cinci luni, mai multe acţiuni de prevenire şi combatere a şederii şi muncii ilegale în vederea creşterii gradului de siguranţă a cetăţeanului.

"În perioada 1 martie - 31 iulie, poliţiştii de imigrări au organizat, la nivel naţional, peste 4.000 de verificări în teren, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini, cu efective proprii şi în colaborare cu structuri cu atribuţii în domeniul ordinii şi siguranţei publice, precum şi cu specialişti din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă", se precizează în comunicat.

Pentru abaterile constatate, arată sursa citată, au fost aplicate 2.453 de sancţiuni contravenţionale, cetăţenilor străini şi angajatorilor, pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul juridic al străinilor şi angajarea în muncă a acestora, conform Agerpres.

De asemenea, în cadrul activităţilor desfăşurate, în perioada de referinţă au fost depistaţi 1603 cetăţeni străini cu şedere ilegală, menţionează Inspectoratul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.