Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 1.600 de persoane din Râmnicu-Vâlcea vor primi ajutoare pentru încălzirea locuinţei în această iarnă

bani-lei-salariu

Peste 1.600 de râmniceni, majoritatea cu locuinţe racordate la sistemul centralizat de termoficare, vor beneficia de subvenţii pentru încălzire în această iarnă, suma estimată pentru a acoperi aceste cheltuieli fiind de circa 300.000 de lei, au informat, miercuri, reprezentanţii administraţiei publice locale.

Potrivit sursei citate, pe lângă aceste ajutoare date de stat persoanelor cu venituri micii pentru plata facturilor în sezonul rece, municipalitatea a aprobat şi acordarea de suplimente pentru energie pentru aproximativ 4.000 de persoane.

"Ca urmare a încadrării în condiţiile legale (venituri sub plafonul stabilit, dovedirea calităţii de titular, nedeţinerea de bunuri care ar conduce la excluderea dreptului la ajutor etc.), au fost aprobate 1.627 forme de sprijin, cele mai multe, peste 80%, destinate abonaţilor sistemului centralizat de încălzire; suma estimată că va compensa cheltuielile cu încălzirea tuturor beneficiarilor din municipiu este de aproximativ 300.000 lei, provenită de la bugetul central. Pe lângă aceste ajutoare şi tot în baza Legii nr. 226/2021 privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie şi a HG nr. 1073/2021 privind Normele metodologice de aplicare a acestei legi, Direcţia de Asistenţă Socială a mai gestionat şi acordarea suplimentului pentru energie pentru 3.998 de râmniceni, suma totală estimată alocată acestei forme de sprijin fiind de aproape 70.000 lei lunar", au precizat reprezentanţii municipalităţii, potrivit Agerpres.

Primăria Râmnicu Vâlcea a menţionat că locuitorii care îndeplinesc condiţiile pentru a primi aceste ajutoare, dar care încă nu le-au solicitat, se pot adresa Direcţiei de Asistenţă Socială şi lunile viitoare.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.