Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 16.000 de persoane imunizate la Maratonul Vaccinării din Bucureşti după 48 de ore

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam vaccinare

Un număr de 16.066 de persoane au fost imunizate la 48 de ore de la startul Maratonului Vaccinării din Bucureşti, informează organizatorii.

Astfel, în locaţia de la Sala Palatului au fost vaccinate 10.160 persoane, iar în cea de la Biblioteca Naţională au fost vaccinate 5.906 persoane vaccinate, menţionează sursa citată.

Premierul Florin Cîţu declarase sâmbătă după-amiază, la 24 de ore de la demararea Maratonului Vaccinării din Bucureşti, că în cadrul acestui eveniment au fost imunizate cinci persoane pe minut, cifra totală înregistrată la acel moment fiind de 7.165 de persoane vaccinate.

Coordonatorul centrului de vaccinare de la Sala Palatului, conf. dr. Mihai Craiu, a declarat, sâmbătă seara, că sunt doze suficiente pentru toţi cei care vor să se imunizeze împotriva COVID-19 la Maratonul Vaccinării de la Bucureşti, Direcţia de Sănătate Publică (DSP) trimiţând, în cursul zilei, o tranşă suplimentară de vaccinuri.

"Pot asigura pe toţi doritorii că avem suficiente doze. Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti ne-a trimis astăzi, după prânz, încă o tranşă suplimentară, aşa că avem doze pentru toată lumea care doreşte, care este clinic sănătoasă, deci fără febră în momentul ăsta, şi care vine cu orice document legal valabil", a spus Mihai Craiu, în cadrul unei declaraţii de presă.

El a mărturisit că a stat "liniştit" având alături colegi anestezişti, echipaje SMURD şi două ambulanţe de la SABIF, a remarcat "entuziasmul contagios al voluntarilor", care au facilitat un flux bun, şi a menţionat că o proporţie semnificativă dintre cei vaccinaţi sunt persoane cu dificultăţi legate de deplasare şi de acces la facilităţile electronice.

Maratonul vaccinării anti-COVID care se desfăşoară la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională din Bucureşti a început, vineri, de la ora 16,00, şi se desfăşoară până luni. La maraton participă aproximativ 1.200 de voluntari, dintre care 260 sunt medici, 300 - asistenţi medicali, 135 - rezidenţi şi peste 500 - studenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.