Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 170 de puncte de prim-ajutor deschise în judeţ, în perioada caniculei

stockandland.com.au
canicula val de caldura vara

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Tulcea a publicat, luni, pe site-ul propriu, o listă cu 174 de puncte de prim-ajutor pentru persoanele afectate de caniculă, potrivit Agerpres.

Cele mai multe puncte de prim-ajutor, respectiv 36, sunt în municipiul Tulcea, iar majoritatea din judeţ se află în farmacii, cabinete medicale şi primării.

În punctele de prim-ajutor, persoanele afectate de caniculă se pot răcori, pot bea un pahar cu apă şi, în caz de nevoie, pot primi ajutor de specialitate.

"În ultimele două zile, am avut aproape 25 de solicitări de la persoane care au căzut pe stradă sau cu lipotimii. Persoanele respective au vârste cuprinse între 35 de ani şi 65 de ani, majoritatea sunt bărbaţi, iar din aceştia cel mai mulţi erau sub influenţa alcoolului", a declarat pentru AGERPRES managerul general al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), Radu Sicinschi.

El a mai spus că foarte mulţi din cei care au primit ajutorul medicilor SAJ au refuzat transportul la Spitalul Judeţean pentru investigaţii suplimentare şi a făcut un apel către populaţie să se ferească de efectele caniculei.

"Evitaţi expunerea la soare, nu beţi alcool, pentru că deshidratează, nu vă plimbaţi copiii în cărucioare la orele amiezii", a recomandat managerul Sicinschi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.