Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 18.000 kg de articole pirotehnice, descoperite de polițiști în urma unor percheziții desfășurate în București și în mai multe județe din țară

Inquam Photos / Octav Ganea
materiale pirotehnice

Polițiștii români au descoperit și indisponibilizat peste 18.000 kg de articole pirotehnice în timpul perchezițiilor desfășurate miercuri în București și în mai multe județe din țară.

Poliția Română a anunțat că „în urma celor 153 de percheziții efectuate, la data de 28 decembrie 2022, sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi si Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R., au fost indisponibilizate 18.545 kg. de articole pirotehnice, o armă letală lungă, deținută ilegal, calibru 22LR, 820 de elemente de muniție, 18.340 de bucăți de țigarete, 28.355 de euro și 171.140 de lei.”

Cele aproximativ 18.545 de kilograme de articole pirotehnice au fost indisponibilizate în vederea confiscării deoarece, conform legislației naționale, în România acestea sunt destinate exclusiv utilizării de către pirotehnicieni, neputând fi comercializate către persoane fizice neautorizate, potrivit Mediafax.

Poliția a făcut miercuri peste 150 de percheziții pentru descoperirea de articole pirotehnice ilegale. Acestea au avut loc la domiciliile unor persoane, sedii sociale și puncte de lucru ale societăților comerciale din București și județele Arad, Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Bihor, Brașov, Buzău, Brăila, Călărași, Dâmbovița, Dolj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Mureș, Olt, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Timiș, Tulcea, Vâlcea și Vaslui.

Acțiunea s-a desfășurat în cadrul unor dosare penale privind regimul materiilor explozive și combaterea evaziunii fiscale.

Activitățile au vizat „identificarea și indisponibilizarea oricăror bunuri interzise la deținere, în special a articolelor pirotehnice care fac obiectul desfășurării de operațiuni fără drept, identificarea probelor și mijloacelor materiale de probă și tragerea la răspundere penală a persoanelor responsabile.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.