Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 180.000 de vizitatori la Târgul de carte de la Frankfurt, care a revenit în forţă anul acesta

tripsavvy.com
Târgul de Carte de la Frankfurt

Peste 180.000 de persoane au trecut pragul Târgului internaţional de carte de la Frankfurt anul acesta dintre care mai mult de jumătate au fost vizitatori de specialitate, au anunţat duminică organizatorii la finalul evenimentului, potrivit DPA.

După doi ani de restricţii din cauza pandemiei, cea de-a 74-a ediţie s-a desfăşurat fără restricţii majore. Un număr total de 4.000 de expozanţi din 95 de ţări şi-au prezentat noutăţile editoriale, informează Agerpres.

Numărul total al vizitatorilor de anul acesta a fost, cu toate acestea, mult mai mic decât cel de la ediţiile anterioare pandemiei. În 2019, spre exemplu, s-au înregistrat circa 300.000 de vizitatori.

Ediţia de anul acesta a avut un pronunţat caracter politic. ''În mijlocul unei situaţii politice globale triste, târgul a transmis semnale importante: în vremea unor dezbateri aprinse, conversaţia personală reprezintă un antidot împotriva polarizării'', a declarat duminică directorul târgului, Juergen Boos.

Numeroase dezbateri, discursuri şi lecturi au avut drept subiecte războiul Rusiei în Ucraina, situaţia din Iran şi Afganistan, precum şi diversitatea.

Evenimentul şi-a închis porţile duminică cu decernarea Premiului Păcii acordat de German Book Trade scriitorului ucrainean Serhii Jadan. Prima doamnă a Ucrainei, Olena Zelenska, a luat parte virtual la un eveniment care a avut loc sâmbătă în cadrul târgului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.