Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 20 de morți și zeci de răniți într-un atentat în Nigeria

Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi circa 50 au fost rănite luni, într-un atac sinucigaş comis de o tânără femeie kamikaze la Maiduguri, fieful islamiştilor din Boko Haram în nord-estul Nigeriei, au anunţat martori pentru AFP.

Explozia a avut loc în apropiere de o piaţă de peşte pe drumul spre Baga, în jurul orei locale 15.50 (14.50 GMT), a declarat Danlami Ajaokuta, membru al miliţiilor care luptă împotriva Boko Haram alături de armata nigeriană. 'Am găsit 20 de trupuri neînsufleţite şi 50 de persoane au fost rănite', a spus acesta.

Potrivit mai multor surse de informaţie, femeia kamikaze nu avea mai mult de 17 ani, însă această informaţie nu a fost confirmată deocamdată în mod oficial.

Unii au evocat prezenţa unei a doua femei kamikaze, de aproximativ aceeaşi vârstă, care s-ar fi aruncat în aer în exteriorul autogării, dar fără a face alte victime.

Atentatul nu a fost încă revendicat, însă gruparea islamistă Boko Haram, ale cărei acte de violenţă au făcut peste 15.000 de morţi din 2009, a luat adesea drept ţintă autogări şi pieţe aglomerate.

Maiduguri, fieful istoric al Boko Haram, unde noul preşedinte nigerian Muhammadu Buhari a promis să instaleze comandamentul de luptă împotriva islamiştilor, a fost scena a patru atentate de la începutul lunii, dintre care două comise de kamikaze.

În total, 181 de persoane au fost ucise în violenţe ale islamiştilor începând din 29 mai, data învestirii lui Buhari, care a făcut din lupta împotriva Boko Haram una dintre priorităţile sale, scrie agerpres.ro

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.