Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 200 de blocuri din București fără căldură și apă cadă: FACIAS a dat în judecată Primăria Capitalei pentru înlocuirea rețelei în regim de urgență!

FACIAS
FACIAS

Peste 200 de blocuri din București fără căldură și apă cadă: FACIAS a dat în judecată Primăria Capitalei pentru înlocuirea rețelei în regim de urgență!

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a solicitat mai multe răspunsuri de la compania de termoficare a Capitalei, Termoenergetica, în condițiile în care locuitorii din peste 200 de blocuri din București nu au în aceste zile căldură și apă caldă deși, spre finalul săptămânii, temperaturile ajung chiar sub 0 grade Celsius. FACIAS duce o luptă continuă pentru drepturile cetățenilor din București încă de anul trecut, iar pentru asta a dat deja în judecată Primăria Capitalei, solicitând instanței să oblige Primăria și compania de termoficare să urgenteze lucrările.

În prag de iarnă, Capitala rămâne iar fără căldură și apă caldă. Locatarii din aproximativ 220 de blocuri, vorbim de peste 100.000 de oameni, sunt nevoiți să-ți încălzească apă pentru a se spăla și să înfrunte frigul din case, în condițiile în care temperaturile pot ajunge noaptea și până la -2 grade Celsius. FACIAS a dat în judecată Termoenergetica în acest an pentru prejudiciile aduse cetățenilor în ultima perioadă și a solicitat instanței să oblige compania de termoficare să urgenteze lucrările. Cum? Să aloce mai multe resurse. Mai mulți oameni, mai mulți bani, să subcontracteze lucrările dacă nu există suficientă resursă umană internă și să lucreze în schimburi, totul pentru a finaliza la timp lucrările. Acest lucru nu s-a întâmplat, iar acum Bucureștiul are parte de aceleași probleme.

Fundația a trimis zilele acestea o serie de întrebări pentru a vedea progresele sistemului față de anul 2022. Răspunsul primit de la Termoenergetica indică doar continuarea lucrărilor inițiate în anul anterior, fără a oferi un plan clar sau termene de finalizare. Concret, nimic nou anul acesta. Nu doar că nu au încheiat ce trebuia finalizat iarna trecută, dar nu au început nicio lucrare planificată pentru 2023.

Impactul asupra bucureștenilor și responsabilitatea Instituțiilor statului

Municipalitatea are obligația legală de a asigura neîntrerupt căldură în sezonul rece! Lucru care nu se întâmplă. Absența apei calde și a căldurii în sute de blocuri reprezintă nu doar un disconfort, ci și o amenințare serioasă la adresa sănătății bucureștenilor. Cu atât mai mult cu cât în continuare se prelungesc în mod inexplicabil termenele de finalizare a lucrărilor.

FACIAS a solicitat în instanță Primăriei Municipiului București și Termoenergetica să ofere răspunsuri concrete, planuri de acțiune detaliate și să își asume responsabilitatea pentru gestionarea deficitară a sistemului de termoficare, dar și să plătească atât cât e necesar astfel încât bucureștenii să nu mai sufere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.