Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 21 de milioane de telespectatori au urmărit filmarea cu discursul preşedintelui francez Emmanuel Macron

captura TV
Macron Emmanuel

Alocuţiunea preşedintelui francez Emmanuel Macron, înregistrată și difuzatî luni seara,  a fost urmărită de peste 21 de milioane de telespectatori pe TF1, France 2 şi M6, potrivit datelor companiei de măsurare a audienţei Mediametrie, difuzate marţi şi preluate de AFP, potrivit Agerpres.

Această intervenţie, foarte aşteptată, care a durat în jur de 12 minute, a fost urmărită de 9,7 milioane de persoane pe TF1 (34,3% din audienţă), de 8,3 milioane pe France 2 (29,2%) şi de 3,1 milioane pe M6 (11%). Respectivele date nu integrează posturile de ştiri, ale căror audienţe vor fi cunoscute în timpul zilei de marţi.

Citește și: 'Tripticul' - spectacol dedicat aniversării a 100 de ani de la premiera absolută

În această intervenţie, preşedintele francez a promis o serie de măsuri care merg în sensul creşterii puterii de cumpărare solicitate de "veste": creşterea salariului minim cu 100 de euro din 2019, fără ca acest lucru să-i coste vreun euro pe angajatori, defiscalizarea orelor suplimentare din 2018 şi anularea creşterii de taxe care a fost impusă pensionarilor care câştigă mai puţin de 2.000 de euro pe lună. În plus, el le-a cerut angajatorilor care pot face acest lucru "să plătească o primă de sfârşit de an" care nu va fi fiscalizată.

Afirmând că înţelege "furia" şi "suferinţa", preşedintele francez a făcut mea culpa, după numeroasele scandări care i-au cerut demisia în timpul protestelor "vestelor galbene", uneori violente, care au avut loc în Franţa de la jumătatea lui noiembrie, paralizând ţara şi scoţând în evidenţă o profundă fractură socială între guvern şi "veste".

Precedenta alocuţiune radiotelevizată a preşedintelui francez, difuzată în 16 octombrie, a fost urmărită de 13,4 milioane de telespectatori pe toate posturile. Aceasta a fost rostită după remanierea guvernamentală determinată de demisiile răsunătoare ale lui Nicolas Hulot şi Gerard Collomb.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.