Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 22.000 de persoane din judeţul Neamț au diverse dizabilităţi, dintre care 2.100 sunt copii

handicap handicapat dizabilitati

Peste 22.000 de persoane din judeţul Neamţ sunt în evidenţele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului (DGASPC) cu diverse dizabilităţi.

Dintre acestea, peste 2.100 sunt copii, arată un comunicat al instituţiei transmis, vineri, AGERPRES, cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor cu Dizabilităţi.

"Din păcate, aceşti oameni au de înfruntat nu doar obstacolele fizice induse în mod direct de problemele lor, ci şi obstacole izvorâte din atitudinea discriminatorie şi lipsită de toleranţă a celorlalţi. Practic, dizabilitatea a devenit rezultatul barierelor ridicate de comunitate în faţa persoanelor cu nevoi speciale. Este momentul să facem o schimbare în atitudinea noastră, în modul nostru de a gândi. Este nevoie să ne deschidem inima şi mintea şi astfel vom putea oferi semenilor noştri o lume mai bună, mai sigură şi lipsită de bariere", a declarat directorul general al DGASPC Neamţ, Cristina Păvăluţă.

În centrele rezidenţiale din judeţ sunt instituţionalizate peste 600 de persoane adulte cu dizabilităţi şi aproximativ 170 de copii cu diverse grade de handicap.

DGASPC Neamţ implementează 5 proiecte cu finanţare europeană şi 7 cu finanţare naţională, care au ca beneficiari persoanele cu dizabilităţi.

Aceste proiecte implică realizarea mai multor centre de zi de recuperare şi reabilitare, precum şi construirea a 20 de case de tip familial destinate copiilor şi adulţilor cu nevoi speciale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.