Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 250 de meșteri populari vin cu demonstrații culinare și artistice la Muzeul Astra din Sibiu

mesteri populari

Demonstrații culinare și degustare de produse tradiționale – așa sunt așteptați turiștii și sibienii, la un târg la care participă peste 250 de meșteri populari, în Muzeul Astra din Sibiu, cel mai mare în aer liber din Europa. Vizitatorii pot învăța să țeasă la război și să picteze pe sticlă, anunță MEDIAFAX.

Evenimentul, care datează din anul 1983, reunește meșteri populari de diferite etnii, care au învățat tainele meșteșugurilor tradiționale de la strămoși și încearcă să le ducă mai departe noilor generații.

Citește și: Ciolacu, atac dur: ‘Economia națională e pusă pe butuci de măsuri aberante. O rectificare bugetară făcută în bătaie de joc și în disprețul realității!’

Organizatorii anunță că, la ediția din acest an, ca element inedit, vor fi prezenți alături de meșteșugarii consacrați foști, actuali sau viitori „olimpici” participanți de-a lungul timpului la Olimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale”, însoțiți de instructorii lor.

„Vizitatorii descoperă frumusețea meșteșugului de demult transpusă de acești meșteri, veniți aici din toată România să ne arate cum se țese la război, cum se pictează pe sticlă sau lemn, cum se fac oalele din lut sau instrumentele muzicale”, a declarat Alina Matei, muzeograf Muzeul Astra.

Potrivit acesteia, vizitatorii au ocazia să-i cunoască pe meșteri, să le asculte poveștile, dar mai ales să le studieze produsele, unele speciale și chiar unice.

În cadrul Târgului, sâmbătă, vor avea loc demostrații culinare, cu degustare, iar mai mulți interpreți de muzică populară vor susține un spectacol folcloric.

Citește și: Ultim moment: Mario Iorgulescu, trimis în judecată pentru că s-a urcat beat și drogat la volan și a ucis un bărbat

Duminică, artiștii unui ansamblul vor susține o serie de dansuri tradiționale.Târgul Creatorilor Populari se va desfășura în perioada 14 - 16 august.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.