Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 30 de localităţi din zece judeţe, afectate de inundaţii. Cele mai mari probleme sunt în Teleorman

www.sursazilei.ro
pompieri inundatii

Peste 30 de localităţi din zece judeţe au fost afectate de inundaţii în ultimele 24 de persoane, cele mai mari probleme fiind în judeţul Teleorman, unde cinci persoane au fost evacuate din locuinţe, potrivit datelor transmise vineri de Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU). Din cauza apei adunate pe carosabil, două drumuri naţionale şi şapte drumuri judeţene au fost restricţionate traficului rutier, iar pompierii militari intervin în zonă, scrie NEWS.RO.

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Verificări de AMPLOARE la unitatea de elită: DNA Ploieşti, sub lupa Inspecţiei Judiciare

Conform IGSU, s-au produs inundaţii în 33 de localităţi din zece judeţe - Giurgiu, Gorj, Teleorman, Dolj, Harghita, Călăraşi, Dâmboviţa, Olt, Arad şi Vâlcea -, fiind afectate 31 de case, 209 curţi, 95 de anexe gospodăreşti, 689 fântâni, un pod, 31 podeţe, 714 de hectare de teren arabil, 388 de hectare teren păşune şi 563,5 hectare de pădure.

În judeţul Teleorman, au fost evacuate preventiv din locuinţe cinci persoane, iar 30 de animale au fost adăpostite din calea apelor. De asemenea, din cauza apei adunate pe carosabil, două drumuri naţionale, şapte drumuri judeţene şi şase drumuri comunale au fost restricţionate traficului rutier, iar pompierii militari intervin la faţa locului.

IGSU precizează că se înregistrează situaţii de urgenţă în 23 de localităţi din 7 judeţe - Giurgiu, Teleorman, Dolj, Călăraşi, Dâmboviţa, Olt şi Arad, iar pompierii militari intervin pentru evacuarea apei din gospodării, pentru decolmatarea fântânilor şi supraînălţarea îndiguirilor de protecţie.

Cele mai semnificative efective rămân în Teleorman, în comuna Dragăneşti Vlaşca, dar şi în alte localităţi, unde se acţionează cu motopompe. Mai multe bazine hidrografice din judeţul Teleorman sunt sub cod portocaliu până vineri la ora 12.00, în timp ce altele sunt sub cod galben, până la ora 18.00.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.