Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 300 de amenzi contestate, din totalul celor 3.500 aplicate în perioada stării de urgenţă, în Caraș Severin

stiripesurse.ro
stare de urgenta

Poliţiştii, poliţiştii locali şi jandarmii cărăşeni au aplicat, în perioada stării de urgenţă, peste 3.500 de amenzi pentru nerespectarea prevederilor ordonaţelor militare emise de MAI, dintre care au fost contestate 318.

"Din punct de vedere juridic, la momentul în care Curtea Constituţională a României a decis că cuantumul amenzilor este greşit, nu este identificat corect şi textul acela de lege prin care s-a dispus nu mai există, în urma publicării deciziei CCR, toţi cei care fac plângere contravenţională vor câştiga. Discuţia se referă la termenul de contestare. Ori, prin decretul prin care s-a dispus starea de urgenţă, toate termenele s-au prorogat până la ridicarea stării de urgenţă. Acum depinde de fiecare caz în parte dacă este în termen sau nu. În mod normal, toată lumea care contestă va câştiga pe decizia CCR. Cei care au plătit amenda, teoretic, pot contesta şi ei şi li se returnează banii", a declarat avocatul Mircea Boboşa.

Deşi judeţul Caraş-Severin nu a fost unul fruntaş în ceea ce priveşte numărul amenzilor aplicate în perioada stării de urgenţă, pentru încălcarea prevederilor ordonanţelor militare, unii cărăşeni s-au simţit, totuşi, nedreptăţiţi şi au contestat amenzile primite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.