Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 3200 de candidați susțin proba fizică pentru concursul de admitere la Academia de Poliție

Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" Bucureşti,

Sâmbătă se derulează prima probă eliminatorie a concursului de admitere în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București. Este vorba de proba fizică la care participă peste 3200 de candidați, informează Ministerul Afacerilor Interne, potrivit Mediafax.

Peste 3200 de candidați s-au înscris în acest an la concursul organizat în cadrul Academiei de Poliție pentru una dintre specializările Poliție, Poliție de Frontieră. Jandarmerie și Pompieri. Au fost scoase la concurs 630 de locuri iar sâmbătă are loc prima probă eliminatorie din cadrul acestuia și anume cea privind evaluarea fizică.

"Astăzi, 4 august a.c., a început proba eliminatorie, și anume evaluarea performanței fizice, care constă în parcurgerea unui traseu practic – aplicativ. Primele testate la probele sportive sunt fetele, anul acesta ele reprezentând peste 40% din totalul candidaților înscriși. Prin introducerea traseului aplicativ la Academia de Poliție „A.I. Cuza”, se verifică viteza, forța, echilibrul și rezistența candidaților, aceștia trebuind să parcurgă 11 elemente de dificultate într-un timp de maxim 2 minute și 25 de secunde, pentru a fi declarați admiși", se arată într-un comunicat de presă al MAI.

Citește și: Primăria Capitalei a predat amplasamentul pentru lucrările destinate supralărgirii Șoselei Fabrica de Glucoză

Probele fizice se vor derula în intervalul 4-13 august și vor fi urmate de proba teoretică.

"Candidații rămași în concurs vor susține proba de verificare a cunoştinţelor, stabilită în conformitate cu Regulamentul de admitere, începând cu 16 august. Aceasta constă într-un test grilă la istorie, limba română și o limbă străină pentru specializările Poliție, Poliție de Frontieră, Jandarmerie și Drept, iar pentru admiterea la Facultatea de Pompieri, un test grilă la matematică şi fizică", informează MAI.

În anul 2018, în cadrul sesiunii de admitere la Academia de Poliție au fost scoase la concurs 855 de locuri, inclusiv pentru forma de învățământ la distanță – specializarea Drept și Arhivistică, unde nu se susțin probe sportive.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.