Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primăria Capitalei a predat amplasamentul pentru lucrările destinate supralărgirii Șoselei Fabrica de Glucoză

PMB primaria capitalei

Primăria Municipiului București a predat constructorului amplasamentul pentru lucrările de execuție destinate supralărgirii de la două la patru benzi a Șoselei Fabrica de Glucoză, transmite Mediafax.

„Începe etapa de execuție a unui proiect important pentru bucureștenii care tranzitează zona de Nord a Capitalei, un proiect care, odată finalizat, va contribui la fluidizarea traficului. Proiectul a stagnat multă vreme, însă am reușit deblocarea lui anul trecut, când a avut loc semnarea contractului. E o investiție la care se va lucra în ritm alert, pentru a reduce la maximum termenul de finalizare”, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Lucrările vor fi demarate după finalizarea demolărilor necesare eliberării terenului, care au un termen estimat de finalizare de trei săptămâni. Sursa citată precizează că termenul de execuție este de 15 luni, însă este discutată cu executantul posibilitatea reducerii acestui termen la 12 luni.

Contractul prevede: lărgirea la 4 benzi a 1,8 km de stradă, câte două benzi pe sens de câte 3,5m, realizarea trotuarelor cu o lățime de 4,5m; reconfigurarea intersecțiilor pe care șoseaua Fabrica de Glucoză le traversează și racordarea la viitoarea intersecție cu sens giratoriu a autostrăzii A3 Bucuresti-Ploiesti-Brașov; asigurarea scurgerii apelor pluviale prin realizarea unei canalizari pluviale precum si prin repozitionarea gurilor de scurgere existente; reamenajarea spatiilor verzi; modernizarea iluminatului stradal.

Citește și: IGPR: 84 de percheziţii în dosare de infracţiuni economice, săptămâna trecută; 38 de mandate de aducere puse în aplicare

Proiectul prevede și amenajarea de parcări și semaforizare pe anumite segmente.

Executarea lucrărilor este realizată de asocierea Strago Grup- Tracon- PrimaCons Group și costul actualizat se ridică la circa 47 milioane lei fără TVA.

"Contractul de proiectare și execuție a fost semnat anul trecut, după o perioadă de soluționare a situațiilor legate de exproprieri și de contestații. Au urmat unele modificări ale proiectului inițial, generate de faptul că în tot acest timp s-a construit foarte mult în zonă și s-au schimbat anumite normative în domeniu. Au fost redimensionate rețelele de apă, canal și iluminat public, iar listele de cantități, actualizate la noii parametri", se arată în comunicatul de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.