Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 370 de depozite de gunoi pe străzi din Capitală: Operatorii de salubritate, amendaţi

amenda

Inspectori din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti au declanşat o acţiune de control pe 297 de străzi ale Capitalei şi au constatat că în 376 de locuri au fost depozitate deşeuri menajere pe domeniul public, ceea ce a dus la amendarea tuturor operatorilor de salubritate autorizaţi.

"Temperaturile ridicate din aceste zile, nepăsarea unor cetăţeni, dar şi activitatea deficientă a operatorilor de salubritate pot crea riscuri grave pentru Bucureşti. Este concluzia unei ample acţiuni declanşate de inspectorii Direcţiei Control din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, care, ieri, doar în câteva ore, au descoperit sute de locaţii în care diferite persoane îşi aruncaseră gunoiul menajer", a informat Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti prin intermediul unui comunicat.

Acţiunea de control a fost declanşată de la nivelul Primăriei Generale, iar rezultatele au fost "surprinzătoare", a menţionat aceeaşi sursă. "În peste 370 de locaţii, oamenii îşi aruncaseră pe stradă resturile de mâncare sau alte deşeuri menajere, mormanele de gunoi nefiind colectate de operatorii de salubritate. În multe locuri, alimentele din sacii menajeri intraseră în putrefacţie din cauza caniculei, iar în altele serveau ca hrană pentru şobolani. Acţiunea de joi a presupus verificarea modului în care îşi fac treaba operatorii autorizaţi să presteze servicii de salubrizare stradală", se mai arată în acelaşi comunicat.

Situaţia la nivelul sectoarelor a fost următoarea: Sector 1 (58 de străzi verificate, fiind descoperite 78 de locuri unde fusese aruncat gunoiul menajer), Sectorul 2 (53 de străzi verificate, 88 depozite de gunoi), Sectorul 3 (47 de străzi verificate, 54 depozite de gunoi), Sectorul 4 (43 de străzi verificate, 31 de depozite de gunoi), Sectorul 5 (61 de străzi verificate, 66 de depozite de gunoi), Sectorul 6 (35 de străzi verificate, 59 depozite de gunoi). "În urma controlului, toţi operatorii de salubritate autorizaţi pe raza Municipiul Bucureşti au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi de câte 5.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor H.C.G.M.B. 119/2010, privind aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciilor publice de salubrizare în Municipiul Bucureşti. Mai mult, operatorilor li s-a pus în vedere ca, de urgenţă, să ridice gunoaiele menajere aruncate pe domeniu public", se mai arată în comunicat.

Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti a menţionat că astfel de acţiuni vor fi întreprinse, în mod sistematic, pentru a fi stopată transformarea unor străzi ale Capitalei în "rampe de gunoi".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.