Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 4.000 de persoane vaccinate împotriva COVID-19, în Brașov: în 17 cazuri s-au înregistrat reacţii adverse

Inquam Photos / George Calin
vaccinare 4

Un număr de 4.189 de persoane, dintre care 855 de cadre medicale de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Braşov, s-au vaccinat până luni, în judeţul Braşov, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, anunță AGERPRES.

Conform unei informări transmisă de Instituţia Prefectului, până luni, la ora 15,00, au fost distribuite centrelor de vaccinare care funcţionează în unităţile medicale din judeţ 5.320 de doze de vaccin împotriva COVID-19.

În rândul celor 4.189 de persoane cărora li s-a administrat prima doză de vaccin s-au înregistrat 17 cazuri de efecte adverse, constând în câteva reacţii alergice minore, care s-au remis, cefalee, mialgii, febră trecătoare, a precizat sursa citată.

Potrivit SCJU Braşov, din cele 1.250 de persoane înscrise pe lista de vaccinări în prima etapă, s-au imunizat împotriva COVID-19 un număr de 855 de cadre medicale, restul fiind neeligibili sau renunţând pentru o altă perioadă de vaccinare.

În cursul zilei de luni, prefectul Cătălin Văsii a transmis primarilor din judeţ, într-o şedinţă de analiză a stadiului operaţionalizării centrelor de vaccinare, că trebuie identificate soluţii astfel ca aceste centre să devină funcţionale.

Citește și: S-A AFLAT: CINE e bărbatul din cauza căruia Ilie Năstase și-a BĂTUT SOȚIA

Totodată, prefectul Braşovului a precizat că DSP a început recensământul personalului medical şi identificarea celor care îşi manifestă disponibilitatea de a lucra în centrele de vaccinare.

"Ştiu că este un efort semnificativ din partea administraţiei locale, după un an în care unităţile administrativ-teritoriale au avut cheltuieli suplimentare mari legate de gestionarea pandemiei, dar trebuie să găsim şi unele soluţii la nivel de comunitate pentru operaţionalizarea acestor centre, deoarece vaccinarea este singura şansă de a opri pandemia, astfel încât oamenii să-şi poată relua viaţa în condiţii cât mai apropiate de normalitate. Aşteptăm cu toţii actele normative care sunt în procedura de transparenţă decizională şi care vor clarifica, cred, nelămuririle ce încă persistă", a declarat, după şedinţă, prefectul Cătălin Văsii.

În judeţul Braşov vor funcţiona 20 de centre de vaccinare împotriva COVID-19, în 12 localităţi, care se adaugă celor 19 ce funcţionează deja în unităţile medicale.

Dintre acestea, 5 vor fi în municipiul Braşov, câte două în Făgăraş, Săcele, Codlea şi Zărneşti şi câte unul în Râşnov, Rupea, Victoria, Predeal şi comunele Moieciu, Prejmer, şi Feldioara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.