Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 4.100 de poliţişti de frontieră sunt în misiune, în perioada minivacanţei de 1 iunie

www.ct100.ro
politia de frontiera

Peste 4.100 de poliţişti cu peste 930 de mijloace de mobilitate terestră desfăşoară, în perioada minivacanţei de 1 iunie, activităţi de supraveghere şi control în punctele de trecere a frontierei şi în zona de graniţă, în contextul prevenirii răspândirii infecţiei cu Covid-19.

De asemenea, echipaje comune formate din poliţişti de frontieră, jandarmi şi poliţişti desfăşoară acţiuni pentru asigurarea segmentului de ordine şi siguranţă publică în zona de frontieră, precizează, sâmbătă, IGPF într-un comunicat transmis AGERPRES.

Citește și: Va fi obligatoriu în România! Se vor da bani .

În vederea fluidizării traficului la graniţele României, reprezentanţii Poliţiei de Frontieră menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră în vederea dispunerii unor măsuri comune.

Din 26 mai, Poliţia de Frontieră a trimis doi poliţişti de frontieră în misiune operativă la Punctul de Trecere a Frontierei Hegyeshalom - Nikelsdorf, situat la graniţa ungaro-austriacă.

Aceştia colaborează cu autorităţile austriece şi ungare de aplicare a legii din punctul de frontieră, pentru gestionarea eficientă a fluxului de pasageri care se deplasează spre România, dar şi cu cetăţenii români aflaţi la frontiera Austriei cu Ungaria, cărora le distribuie materiale informative şi îi îndrumă pe aceştia pentru a alege cel mai potrivit itinerariu către punctele de frontieră operaţionale la graniţa comună, în funcţie de valorile de trafic înregistrate şi de localitatea de destinaţie.

IGPF recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de trecere a frontierei deschise traficului internaţional la graniţa de vest, care sunt operaţionale şi funcţionează în regim permanent, astfel încât să se evite apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea într-un timp foarte scurt.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

Pentru informaţii privind situaţia punctelor de frontieră deschise traficului internaţional, dar şi pentru evitarea timpilor mari de aşteptare de la graniţa dintre România şi Ungaria, cetăţenilor li se recomandă să consulte comunicatele oficiale şi aplicaţia Trafic on-line la adresa: http://www.politiadefrontiera.ro/traficonline/.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.