Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 50 de producători se vor întâlni la Zilele Recoltei, eveniment organizat de USV

Agerpres.ro
cereale grau
Prorectorul USV Iaşi, Vasile Stoleru, a declarat că vor fi organizate ateliere pentru copii care vor cuprinde activităţi de modelare, face painting, cei prezenţi îşi vor putea face propriul suc de struguri, organizatorii având în plan şi realizarea de ateliere pentru obţinerea de must sau de sculpturi în dovleci.

"La această sărbătoare a roadelor pământului vor fi amenajate peste 50 de standuri pe care vor fi expuse legume şi fructe de sezon provenite din livezile şi culturile locale, preparate alimentare tradiţionale realizate de producători din regiunea Moldovei. Vor fi prezenţi producători de miere, plante aromatice şi condimentare, ciuperci, producători şi procesatori din carne de pui, porc, vită şi peşte, producători şi procesatori de lapte. Pe lângă ardei, vinete, gogoşari, morcovi sau alte rădăcinoase, vizitatorii standurilor de la Zilele Recoltei la USV Iaşi vor avea la dispoziţie un sortiment variat de fructe de sezon, de la mere sau pere, la prune şi struguri, parte dintre ele produse de studenţii noştri", a declarat Vasile Stoleru.

Pentru ieşenii care preferă conservele preparate de gospodinele de la ţară, oferta include dulceţuri, siropuri şi sucuri naturale, zacuscă, dar şi o gamă completă de murături tradiţionale. Fermierii vor fi prezenţi cu brânzeturi din lapte de oaie, vacă, bivoliţă şi capră, produse după reţete consacrate, dar şi unele specialităţi.

"Zilele Recoltei, o veritabilă sărbătoare a toamnei, va fi un eveniment ce va oferi tuturor celor interesaţi, fermieri şi vizitatori, ocazia de a se întâlni, iar în plus subliniem rolul nostru, al USV Iaşi, de a ne implica activ în comunitate, cu accent deosebit pe foştii absolvenţi", a mai spus Vasile Stoleru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.