Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Primul program privat de susținere a mediului de afaceri, în valoare de 500 milioane USD, se lansează pe 2 octombrie

Profit
Ilan Laufer

 

Mediul de afaceri român are capacitatea de a găsi soluții ingenioase de rezolvare a problemelor cu care se confruntă, mai ales cele legate de existența resursei umane corespunzător pregătită și accesul la finanțare pentru extinderea afacerii pe piețele externe.

Dacă pentru crearea unei forțe de muncă profesionistă o Lege a repatrierii românilor plecați în străinătate, lege care să le ofere în primul rând garanția unui viitor sigur și prosper, înaintea unei garanții materiale, poate asigura într-un timp scurt resursa umană calificată, extinderea afacerilor în străinătate are nevoie de programe solide, coerente și concrete.

Ilan Laufer, fost ministru pentru mediul de afaceri, a înțeles acest lucru și aduce în România primul program privat, Smart Start USA. Cu un buget de 500 milioane USD, furnizat de băncile partenere Piraeus Bank, BCR și Banca Transilvania, programul asigură, anual, accesul a 10 000 de companii și antreprenori români la un ecosistem stabil financiar, educațional și antreprenorial în vederea facilitării pătrunderii companiilor pe piețele externe, mai ales în SUA!

Începând din data de 2 octombrie, pe parcursul a 45 de zile, Ilan Laufer, împreună cu băncile partenere, Academia de Studii Economice din București, Camera de Comerț și Industrie a României, dar și alți parteneri, precum Mastercard și certSign, va merge într-un turneu de informare a mediului de afaceri și prezentare a platformei de înscriere în program, în 30 de orașe ale țării.

Citește și: Hotărâre INCENDIARĂ în CEx - Social - democrații, DECIZIE CRUCIALĂ privind guvernul Dăncilă

”Am adus un program unic în România, prin care creăm un ecosistem, nu doar financiar ci și educațional în domeniul antreprenoriatului. Mediul de business din România are așteptări mari de la acest program. În acest moment ne bucurăm inclusiv de susținerea Departamentului de Comerț al USA. Vom fi alături de companiile românești care vor să pătrundă piețe străine, însoțindu-le pas cu pas pe tot parcursul drumului până la încheierea de parteneriate profitabile cu companii străine. Aplicanții care se vor înscrie pe platforma programului Smart Start USA și care vor obține între 60 și 100 de puncte, maxim, în grila de punctaj, vor avea posibilitatea să intre în contact direct, într-o primă etapă, cu antreprenori de pe piața americană. Ne propunem, dupa această primă ediție, să extindem programul și pe alte piețe din Europa, dar și pe alte continente”, a declarat Laufer.

Turneul din România va continua, în cursul lunii noiembrie, în Statele Unite ale Americii cu două evenimente de informare, organizate cu sprijinul Romanian-American Chamber of Commerce The New York Chapter și Romanian-American Chamber of Commerce The Florida Chapter, timp în care antreprenorii români vor fi puși în contact direct cu piața americană.

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.