Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 500.000 de persoane au vizitat Salina Praid, în 2021

Ministerul Economiei Facebook
Salina Praid investitie

Peste 500.000 de persoane au vizitat Salina Praid în anul 2021, numărul fiind mult mai mare decât în 2020, când baza turistică a fost închisă mai mult timp din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19.

Directorul Salinei Praid, Zoltán Seprődi, a declarat joi, pentru AGERPRES, că 503.283 de oameni au cumpărat bilet pentru a vizita baza turistică, în 2021, cu peste 100.000 mai mulţi ca în 2020.

Citește și: AUTODETONAREA primarului din Bratovoești îl BAGĂ în CORZI pe Claudiu Manda

Chiar dacă se declară mulţumit de anul turistic trecut, numărul vizitatorilor este mai mic decât înainte de începerea pandemiei, din cauza restricţiilor impuse de autorităţi, dar şi a faptului că unele persoane au reţineri de a mai călători ca înainte.

"În 2019 au avut 670.000 vizitatori, deci încă nu pot să spun că am revenit la normal", a spus Zoltán Seprődi.

Cei mai mulţi vizitatori au fost, ca de obicei, în lunile de vară, atunci când oamenii au venit să se relaxeze şi la ştrandul cu apă sărată din Praid, tot o investiţie a Societăţii Naţionale a Sării.

Citește și: Cum s-a SCUZAT `ȘEFU`` și `BOSSU``Claudiu Manda în fața anchetatorilor DNA

Datele statistice arată că în 2021, un număr de 70.000 persoane au intrat la ştrandul cu apă sărată.

Zoltán Seprődi a precizat că şi la începutul lui 2022 oamenii au vizitat salina Praid, weekendul trecut fiind înregistrat un număr de 1.858 de turişti care au coborât în subteran.

Turiştii care merg să se relaxeze sau pacienţii care coboară în galeria de vizitare a Salinei Praid, aflată la 120 de metri adâncime, beneficiază de numeroase facilităţi de relaxare, de la spaţii de joacă şi creaţie pentru cei mici, până la un parc de aventuri, acces gratuit la internet, un cinematograf sau posibilitatea de servire a mesei.

Citește și: `DELICATEȚEA` PIETREI de MOARĂ ce atârnă la gâtul EUROPARLAMENTARULUI Claudiu Manda

Zoltán Seprődi a mai adăugat că se află în procedură de aprobare proiectul tehnic pentru amenajarea unui nou orizont de vizitare, care se află sub galeria de vizitare existentă, la aproximativ 200 m. Din motive de siguranţă, acest nou orizont de vizitare va avea o suprafaţă mai mică.

Directorul Salinei Praid spune că este vorba de un proiect de amploare şi că speră ca în acest an se va semna contractul pentru execuţia lucrărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.