Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 7.000 de persoane au părăsit oraşul Tabqa, controlat de gruparea Statul Islamic

sputnik
siria

Peste 7.000 de persoane au părăsit începând de săptămâna trecută oraşul Tabqa, controlat de gruparea Statul Islamic (SI) şi situat la vest de Raqqa, bastion jihadist în nordul Siriei, au anunţat forţele locale susţinute de SUA care luptă împotriva jihadiştilor, relatează Reuters. Forţele Democratice Siriene (SDF), o alianţă a luptătorilor care fac parte din miliţiile kurde şi arabe, au luptat împotriva Statului Islamic în jurul oraşului Tabqa, la aproximativ 40 km vest de Raqqa.

Săptămâna trecută, ei au preluat controlul asupra intrării de nord în oraş, un obiectiv major în campania lor militară pentru a izola şi a captura cel mai mare bastion urban al Statului Islamic. Cu sprijinul atacurilor aeriene şi al forţelor speciale terestre din cadrul coaliţiei conduse de SUA, SDF a avansat în oraşul Raqqa dinspre zonele situate în nord, est şi vest.

Potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO, organizaţie nonguvernamentală cu sediul la Londra), luptele şi atacurile aeriene din Siria au determinat aproximativ 3.000 de persoane să se refugieze în aceste zone în ultima săptămână, conform Agerpres. Ofensiva pentru a prelua controlul asupra oraşului Raqqa va dura luni de zile, a anunţat vineri comandantul operaţiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.