Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 70 de elevi din Deva, cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, vor fi monitorizaţi de către inspectorii Direcţiei de Asistenţă Socială

Freepik.com
familie copii protectia minorilor

Un număr de 73 elevi, cu vârste între 7 şi 17 ani, din municipiul Deva, care au părinţi plecaţi la muncă în străinătate, vor fi monitorizaţi de către inspectorii Direcţiei de Asistenţă Socială (DAS) Deva, în perioada în care aceştia lipsesc din ţară, a informat joi autoritatea locală.

"Elevii cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate vor fi monitorizaţi de reprezentanţii Serviciului Evidenţă şi Plată Beneficii de Asistenţă Socială. Concret, aceştia vor urmări starea de sănătate a copiilor, adaptarea la noul mod de viaţă şi situaţia lor şcolară. Totodată, elevii monitorizaţi vor putea beneficia, gratuit, de consiliere psihologică", a precizat DAS Deva.

Conform cifrelor raportate de unităţile de învăţământ din Deva, în luna decembrie numărul copiilor şi adolescenţilor rămaşi în grija rudelor a scăzut cu 13% faţă de anul şcolar trecut şi cu aproape 60% faţă de anul 2020, când au fost înregistrate 115 cazuri, potrivit Agerpres.

Şapte copii au ambii părinţi plecaţi din ţară, iar în alte opt cazuri este plecat părintele unic susţinător al familiei.

Pe de altă parte, aproape trei sferturi dintre elevi (70%) au rămas în grija unui singur părinte, iar alţi 30% se află în îngrijirea bunicilor, fraţilor şi surorilor mai mari, verişorilor, mătuşilor sau a altor rude.

Raportat la vârsta copiilor cu părinţi plecaţi la muncă în străinătate, în rândul acestora nu se regăseşte niciun preşcolar. Peste două treimi din totalul copiilor monitorizaţi au vârste cuprinse între 13 şi 17 ani, în timp ce alţi 31% au între 7 şi 12 ani.

Datele oficiale mai arată că la începutul anului şcolar 2022-2023, doi elevi au revenit în ţară, după o perioadă mai mare de un an de şedere în străinătate împreună cu părinţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.