Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 700 cereri de angajare a unor cetăţeni străini primite în 2021 de Serviciul judeţean de Imigrări Vrancea

https://cvlpress.ro/
Imigrari

Serviciul pentru Imigrări Vrancea a primit anul trecut peste 700 de cereri de angajare a unor cetăţeni străini, fiind emise peste 500 de avize în acest sens, a informat, joi, instituţia.

"În anul 2021, au fost înregistrate 717 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare în muncă, fiind emise 516 de avize de angajare pentru lucrători permanenţi sau detaşaţi. De asemenea, în cooperare cu lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Vrancea, au fost efectuate 14 acţiuni la societăţi comerciale care au solicitat avize de muncă sau figurează cu angajaţi cetăţeni străini, cinci dintre acestea fiind sancţionate pentru nerespectarea regimului juridic aplicabil cetăţenilor străini în materie de angajare şi Codul Muncii, se arată într-un comunicat al Serviciului pentru Imigrări Vrancea.

Potrivit sursei citate, pe linia combaterii şederii ilegale, în anul care a trecut au fost organizate acţiuni şi controale în urma cărora au fost depistaţi 19 străini în şedere ilegală, unul dintre aceştia fiind intrat în ţară în perioada de interdicţie dispusă anterior.

Pentru străinii aflaţi în situaţii ilegale sau care nu mai întruneau condiţiile prevăzute de lege pentru acordarea sau prelungirea dreptului de şedere, au fost emise 30 de decizii de returnare, cele mai multe ca urmare a revocării vizei de intrare sau a dreptului de şedere.

Poliţiştii de imigrări au aplicat 29 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 38.650 lei pentru nerespectarea prevederilor legale privind regimul străinilor în România, libera circulaţie pe teritoriul României a cetăţenilor statelor membre ale UE/SEE/CH şi încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României.

În ceea ce priveşte admisia în România, în 2021 au fost primite patru invitaţii în scop de vizită şi afaceri pentru cetăţeni din Egipt, Algeria şi Liban.

De asemenea, ca urmare a aprobării prelungirii dreptului de şedere, au fost emise 303 permise de şedere, dintre care 289 pentru şedere temporară şi 14 pentru şedere pe termen lung. Au fost eliberate 71 de certificate de înregistrare şi şase cărţi de rezidenţă permanentă pentru cetăţeni UE/SEE.

În cursul anului 2021, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări Vrancea au asigurat managementul şederii şi rezidenţei pe teritoriul României pentru 956 de persoane, dintre care 659 din state terţe şi 297 de cetăţeni ai Uniunii Europene/SEE, principalele scopuri pentru care cetăţenii şi-au stabilit reşedinţa pe teritoriul României fiind angajarea în muncă, reîntregirea familiei sau stabilire pe termen lung pe teritoriul ţării noastre.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.