DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Peste 700 de persoane şi 74 de autovehicule semnalate în Sistemul Informatic Schengen, găsite în ultima săptămână

schengen

Peste 700 de persoane, 74 de autovehicule şi 25 de documente semnalate în Sistemul Informatic Schengen au fost găsite, în ultima săptămână, de poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul statelor membre Schengen.

Potrivit Poliţiei Române, în perioada 4 - 11 octombrie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 359 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), în urma schimbului suplimentar de informaţii prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

De asemenea, poliţiştii români au pus în aplicare 21 de mandate europene de arestare, au prins 62 de persoane semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, 105 persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi şapte persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

Tot de pe teritoriul României, au fost ridicate 13 documente şi au fost găsite 65 de autovehicule căutate de partenerii din Spaţiul Schengen, pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor judiciare.

Totodată, 349 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului Sirene.

Dintre acestea, 34 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 33 erau semnalate de statele membre ca având refuzul intrării sau şederii pe teritoriul Schengen, alte 27 de persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 10 erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Totodată, partenerii străini au identificat pe teritoriul lor 9 autovehicule şi 12 documente căutate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.