Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 700.000 de oameni s-au înscris în platforma Ghişeul.ro, anunță Autoritatea pentru Digitalizarea României

ghiseul2

Autoritatea pentru Digitalizarea României informează că, până în prezent, peste 700.000 de utilizatori s-au înscris în platforma Ghişeul.ro, potrivit Agerpres.

Utilizatorul cu numărul 700.000 este o persoană fizică din Timişoara care şi-a achitat taxele locale prin intermediul platformei, se arată într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES.

De la începutul anului, peste 207.000 de utilizatori s-au înscris pe www.ghiseul.ro, cel mai mare număr de la lansarea acestui serviciu, în 2011.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

"Totodată, începând cu luna ianuarie a acestui an, prin intermediul platformei s-au făcut 679.587 plăţi, în condiţiile în care pe tot parcursul anului 2019 a fost realizat un total de 484.824 plăţi. În perioada ianuarie - august 2020, numărul total al încasărilor a depăşit 317 milioane de lei, dublu faţă de totalul încasărilor din anul 2019. Peste 50 de noi tipuri de plăţi au fost adăugate recent, ca urmare a interconectării cu Spaţiul Privat Virtual administrat de ANAF şi prin adăugarea posibilităţii de a achita noi servicii publice precum transportul în comun, salubritatea, energia termică, apa sau canalizarea. În curând, vor putea fi achitate şi contravaloarea paşapoartelor, a certificatelor de înmatriculare, a autorizaţiilor provizorii şi a permiselor de conducere", precizează sursa citată.

Autoritatea pentru Digitalizarea României încurajează cetăţenii să utilizeze mijloacele online de plată, eliminând astfel riscurile sanitare asociate pandemiei de COVID-19.

Ghişeul.ro este o platformă administrată de Autoritatea pentru Digitalizarea României şi susţinută de APERO - Asociaţia pentru Plăţi Electronice din România.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.