Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 80% dintre britanici nu respectă autoizolarea recomandată în caz de COVID-19 arată un studiu

Operation World
Anglia Marea Britanie Scotia

Peste 80% dintre locuitorii Marii Britanii nu se conformează recomandărilor de autoizolare atunci când au simptome de COVID-19 sau au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv, relevă un studiu realizat de King's College din Londra, transmite vineri Reuters, Agerpres.

De asemenea, o majoritate dintre ei nu au fost capabili să identifice simptomele de COVID-19, boala respiratorie cauzată de noul coronavirus.

Rezultatul studiului ridică mari semne de întrebare în ce priveşte eficienţa programului 'Test and Trace', de testare şi depistare în Anglia, în timp ce premierul Boris Johnson încearcă să limiteze prin noi restricţii înmulţirea infectărilor.

Citește și: Fostul senator Gigi Chiru, cercetat pentru luare de mită încă din 2014, ar putea scăpa de acuzații - DNA încearcă a doua oară clasarea dosarului său

Ancheta a arătat că numai 18,2% dintre persoanele care au raportat că au avut simptome de COVID-19 în ultimele şapte zile nu au ieşit din locuinţe de la apariţia manifestărilor bolii, şi doar 11,9% au solicitat să fie testate.

Totodată, numai 11,9% dintre cei cărora li s-a spus prin programul Test and Trace al NHS (Serviciul Naţional de Sănătate) să se autoizoleze după un contact apropiat cu un bolnav de COVID-19 s-au conformat timp de 14 zile, aşa cum li s-a cerut.

Guvernul britanic a introdus săptămâna trecută amenzi de până la 10.000 de lire pentru încălcarea regulilor de autoizolare şi o indemnizaţie de sprijin de 500 de lire pentru angajaţii cu salarii mici care îşi pierd veniturile din cauza intrării în carantină.

Cercetătorii sunt de părere că sprijinul financiar pentru autoizolare ar putea încuraja conformarea.

'Rezultatele noastre sugerează că responsabilităţi de îngrijire şi constrângeri financiare au împiedicat conformarea la autoizolare, intenţia de a da detalii despre contacţi apropiaţi şi carantinarea contacţilor', scriu autorii.

Motivele neconformării merg de la necunoaşterea recomandărilor guvernului până la incapacitatea de a identifica simptomele bolii.

Doar mai puţin de jumătate dintre participanţi au putut să identifice simptomele cheie ale COVID de tuse, febră, pierdere a gustului sau mirosului.

Studiul a folosit date culese în intervalul 2 martie-5 august şi bazează pe 42.127 de răspunsuri de la 31.787 de participanţi cu vârste de peste 16 ani.

Joi, Marea Britanie avea cel mai grav bilanţ din Europa al COVID-19, cu 41.902 decese.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.