Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 9000 de alegători români din străinătate și-au depus cereri de înscriere

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunţat, luni, că până la ora actuală au fost validate 9.116 cereri de înscriere în Registrul electoral depuse de alegătorii români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate.

Într-un comunicat de presă remis AGERPRES, AEP precizează că, dintre cele peste 9.000 de cereri, 6.673 menţionează opţiunea pentru votul prin corespondenţă, iar 2.443 pentru votul în secţiile de votare.

Citește și: Parlamentarii PSD și sindicatele vor discuta despre salarizarea bugetarilor

"Cererile de înscriere în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă au fost depuse de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în 2.209 localităţi din 44 de ţări, iar cele cu opţiunea pentru votul în secţiile de votare au fost depuse de cetăţeni români cu domiciliul sau reşedinţa în 496 de localităţi din 33 de ţări.

Sursa citată adaugă că în Soroca, Căuşeni şi Carabetovca din Republica Moldova a fost atins pragul minim de 100 de alegători înscrişi în Registrul electoral necesar pentru organizarea unei noi secţii de votare.

"AEP face apel la cetăţenii români din afara graniţelor ţării să se adreseze misiunilor diplomatice şi oficiilor consulare în vederea depunerii documentelor necesare înscrierii în Registrul electoral cu opţiunea pentru votul prin corespondenţă sau la o secţie de votare din apropierea locuinţei. De asemenea, autoritatea recomandă alegătorilor români din străinătate să se informeze la Ministerul Afacerilor Externe în legătură cu organizarea şi desfăşurarea alegerilor parlamentare în afara ţării", se mai arată în comunicatul instituţiei.

Cererile de înscriere în Registrul electoral trebuie depuse până la 14 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.