Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 9000 de angajați ai MAI, mobilizați pentru gestionarea situațiilor de urgență

masina-deszapezire_bun_f84dcd8923

Peste 9.000 de angajaţi ai MAI cu aproximativ 4.500 de mijloace tehnice au fost mobilizaţi pentru gestionarea tuturor situaţiilor de urgenţă, în contextul vremii nefavorabile. 

"O primă măsură a avut în vedere transportul preventiv al persoanelor care beneficiază de dializă şi al femeilor gravide. Astfel, în ultimele 12 ore, au fost transportate către unităţi spitaliceşti 622 de persoane care necesitau dializă şi 126 de femei gravide", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis vineri.

Iordache, reacție după ce Avocatul Poporului a sesizat CCR: Iohannis nu are de ce să fie agitat


De asemenea, pe parcursul nopţii, angajaţii MAI, împreună cu echipajele de deszăpezire, au intervenit în judeţele Călăraşi, Buzău, Constanţa, Teleorman, Ialomiţa, Sibiu, Prahova, Harghita pentru salvarea persoanelor blocate în autoturisme sau autocamioane. 

"Datorită intervenţiilor prompte ale angajaţilor MAI şi ai CNAIR, în niciuna dintre aceste situaţii nu s-au înregistrat victime, autoturismele şi autocamioanele fiind repuse în scurt timp în circulaţie", precizează sursa citată. 

MAI adresează un apel şoferilor să evite, pe cât posibil, deplasările în această perioadă. Dacă totuşi deplasarea nu poate fi evitată, şoferii sunt rugaţi să colaboreze cu poliţia şi să înţeleagă faptul că decizia închiderii anumitor tronsoane de drum este luată pentru siguranţa lor şi a celorlalţi participanţi la trafic. 

"Pentru prevenirea unor situaţii periculoase pentru viaţa oamenilor au fost închise preventiv Autostrada A2, toate drumurile naţionale din judeţele Constanţa, Brăila, Călăraşi, Ialomiţa şi Tulcea, precum şi cele mai multe drumuri naţionale, judeţene sau comunale din judeţul Buzău", se mai arată în comunicat.

Traian Băsescu, ieșire SPECTACULOASĂ: Ce zici Codruța, ce zici Florine?


MAI precizează că, până la acest moment, nu au fost înregistrate situaţii în care să fie necesară evacuarea persoanelor din locuinţe. De asemenea, s-a solicitat sprijin de la Ministerul Apărării Naţionale pentru intervenţia pe trei sectoare de drum din judeţul Constanţa. 

Totodată, aeroporturile ''Mihail Kogălniceanu'' din Constanţa, din Arad şi Baia Mare sunt închise pentru curăţarea pistelor. Toate porturile de la Marea Neagră au fost închise. 

"Pe autostrada Bucureşti-Constanţa, la km 75, poliţia a trimis echipaje care au organizat o coloană formată dintr-un microbuz şi circa 40 de autovehicule, pentru a le escorta către o zonă sigură", se precizează în comunicat. 

Acţiunile desfăşurate în sprijinul populaţiei au fost coordonate şi monitorizate prin Centrul Naţional de Conducere Integrată din cadrul MAI, completat cu grupa operativă din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi cu personal din Ministerul Transporturilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.