Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 9.400 de sancţiuni în valoare de 6 milioane de lei au fost aplicate în urma controalelor în trenuri

rnews.ro
cfr sageata albastra

Poliţiştii de la Transporturi au aplicat, în primele şase luni ale anului, peste 9.400 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 6 milioane de lei, în urma controalelor în trenurile CFR.

"Poliţiştii din cadrul Secţiilor Regionale de Poliţie Transporturi au desfăşurat, în prima jumătate a anului 2020, peste 500 de acţiuni pe principalele magistrale de cale ferată (300, 500, 600, 800, 900 şi secţiile de cale ferată adiacente), pentru prevenirea şi combaterea oricăror fapte antisociale şi menţinerea ordinii publice în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis miercuri AGERPRES.

Citește și: Rusia începe distribuirea vaccinului împotriva coronavirusului: Va asigura o imunitate pentru o perioadă între cinci luni şi doi ani

Pe parcursul acestor acţiuni au fost găsite 27 de persoane care erau urmărite în temeiul legii.

"Pentru abateri de la lege, poliţiştii au aplicat peste 9.400 de sancţiuni contravenţionale (la Legea nr. 61/1991, Legea 12/1990, la HG nr. 203/1994 sau la alte acte normative), valoarea lor ridicându-se la 6.000.000 de lei. Ca măsuri complementare, au fost confiscate bunuri de 23.000 de lei", arată sursa citată.

Totodată, au fost constatate 165 de infracţiuni, dintre care 47 de natură judiciară şi 92 de natură economic-financiară.

În săptămâna 7 - 14 iulie, în acţiunile desfăşurate în sistemul transporturilor feroviare (precum şi pentru respectarea măsurilor legale privind limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2), Poliţia transporturi feroviare a desfăşurat activităţi specifice în 447 de staţii de cale ferată şi 1.104 trenuri de călători (în 385 de trenuri către/dinspre litoral şi 372 către/dinspre alte staţiuni).

Citește și: Lovitură pentru proprietarii de mașini! S-ar putea întâmpla din ianuarie 2021

"Aceste acţiuni de control se vor derula şi în perioada următoare în colaborare cu Poliţia TF, în toate trenurile de pasageri, la nivelul întregii reţele feroviare, în special în zonele generatoare de fluxuri importante de trafic, ca măsură pentru prevenirea şi controlul virusului SARS-CoV-2 pe teritoriul ţării noastre", precizează IGPR.

La bordul trenurilor CFR Călători, purtarea măştii de protecţie este obligatorie pe toată durata călătoriei, inclusiv la urcarea şi coborârea din vagon. Pentru protecţie, masca trebuie purtată corect, astfel încât să acopere gura şi nasul.

Aceste acţiuni au ca principal scop conştientizarea, atât în rândul pasagerilor cât şi al personalului propriu, a necesităţii purtării măştii de protecţie. În timpul acţiunilor, reprezentanţii Poliţiei TF dispun măsuri pentru portul măştii de protecţie şi acolo unde este cazul aplică sancţiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.